donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsEuropees debuut van de Fisker Ocean in Barcelona

  Europees debuut van de Fisker Ocean in Barcelona

  Het is misschien niet op de meest voor de hand liggende gelegenheid, maar het Europese debuut van de Fisker Ocean vond vandaag plaats op de telecombeurs Mobile Word Congress in Barcelona. Deze veelbelovende elektrische SUV wordt door Magna in Graz gebouwd en komt nog dit jaar op de markt.

  Fisker verwacht de eerste exemplaren al kort na de start van de productie in november 2022 aan de eerste kopers te kunnen leveren. Men is namelijk al begonnen met de preproductie. De prijzen zijn nog niet helemaal duidelijk maar laten we er maar vanuit gaan dat die bij een kleine 42 mille beginnen.

  Ocean Sport

  Voor dat geld krijg je het basismodel, de Fisker Ocean Sport. Deze heeft een geschatte actieradius van 440 kilometer en een vermogen van 275 pk. Hiermee kan de auto in 7,4 seconden naar de 100 km/u sprinten.

  Standaard heeft 4,78 meter lange elektrische SUV een 17,1-inch touchscreen dat tijdens de laadpauzes in cinemastand kan worden gezet, een elektrisch bedienbare achterklep, een audiosysteem, een digitale achteruitkijkspiegel, een panoramisch glazen dak, 20-inch wielen, LED-koplampen en diverse rijassistenten.

  Fisker Ocean dashboard touchscreen

  Ocean Ultra

  Wie wat meer te besteden heeft, kan de Ocean Ultra kiezen. Deze heeft vierwielaandrijving, een vermogen van 540 pk en een actieradius van 610 kilometer. Hiervoor moet je dan wel ongeveer 57 mille neertellen. Als pleister op de wonde krijg je bij deze uitvoering ook een zonnedak en extra assistentiesystemen.

  Ocean Extreme

  Het topmodel van de Fisker Ocean is de Extreme. Deze zal zeker 70 mille gaan kosten. Die heeft bovenop de uitrusting van de andere uitvoeringen onder anderen verwarmde voor- en achterstoelen en zonnecellen in het dak. Ook heeft hij een nog krachtiger aandrijflijn met in totaal 550 pk. De actieradius van deze uitvoering bedraagt 630 kilometer.

  Fisker Ocean Launch Edition One

  Launch Edition One

  Uiteraard komt Fisker ook met een speciale introductieversie. Dat is de Fisker Ocean Launch Edition. De uitrusting hiervan is nog iets aantrekkelijker dan die van de Extreme. Zo is de Launch Edition One uitgevoerd in mat metallic lak en heeft hij 22-inch wielen. Deze introductieversie kost overigens hetzelfde als de Extreme, hij wordt in een beperkte oplage van 55.000 eenheden gebouwd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos