zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsFaraday Future: productiestart FF91 komt in zicht

  Faraday Future: productiestart FF91 komt in zicht

  Voor veel mensen blijft de FF91 van Faraday Future een toekomstbelofte, en meer niet. Maar het bedrijf presenteerde zowaar een productiemodel en de productie moet zelfs nog dit jaar van start gaan. Er komt dus licht aan het einde van de tunnel.

  Na veel vertraging eindelijk richting serieproductie

  Faraday Future is een van de startups uit de begintijd van de elektromobiliteit. Helaas kwam er steeds meer vertraging in het gereed krijgen van het eerste model. Er werd dan ook regelmatig gevreesd dat het uitstel uiteindelijk tot afstel zou leiden.

  Faraday Future FF91

  De startup presenteerde het prototype van de FF91 al op de CES 2017. Maar niet lang daarna moest het bedrijf zijn ambities al bijstellen. Het bedrijf stond ook meerdere malen op het randje van omvallen. Daardoor was de oorspronkelijke tijdlijn, waarbij men in 2018 de productie zou starten, onmogelijk te handhaven, Vervolgens kwam er uitstel na uitstel. Carsten Breifeld, de voormalige topman van BMW en Byton, werd in 2019 aangenomen als CEO. Hem lukt het zo te zien wél om het bedrijf tot richting de productie van het eerste model te leiden. Faraday Future bevestigt nu namelijk dat men de productie van de redelijk futuristisch ogende FF91 in het derde kwartaal van dit jaar wil gaan starten. Dat doet men overigens in samenwerking met de Zuid-Koreaanse autofabrikant Myoung Shin.

  ‘Production Intent’-versie

  Het in het Californische Hanford gevestigde bedrijf zegt dat men de vierde van in totaal zeven mijlpalen op weg naar de start van de productie bereikt. Men heeft in Hanford namelijk het eerste pre-productievoertuig gebouwd. Deze ‘Production Intent’-versie is volgens Faraday Future bedoeld voor de laatste technische validatie en certificering. Het bedrijf zegt dat dit voertuig technisch al nagenoeg overeenkomt met het definitieve model.

  Faraday Future prepoductie exemplaar

  Matt Tall van Faraday Future vertelt: ” De bouw van het eerste productievoertuig in de Hanford-fabriek is een belangrijke stap op weg naar de start van de productie in het derde kwartaal. Deze iteratie komt het dichtst in de buurt van het FF91 productiemodel dat we tot nu toe hebben gezien”.

  Faraday Future geeft in de aankondiging overigens geen details over de technologie vrij. Men publiceerde alleen wat foto’s van een rijdende FF91 in de ‘Production Intent’-versie en van de kwaliteitscontrole in de fabriek. Maar het begin is er in ieder geval.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos