maandag, 15 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsElektrische rijder schijnt verliefd op zijn auto te zijn

  Elektrische rijder schijnt verliefd op zijn auto te zijn

  Multiscope publiceerde een persbericht met resultaten uit de Smart Car Monitor. Dat is een grootschalig onderzoek naar allerlei vormen van autorijden. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders met een elektrische auto over het algemeen zeer tevreden over hun auto zijn.

  EV’s scoren hoog

  Gemiddeld beoordelen de ruim 6.000 respondenten hun eigen voertuig met een 8,7. Tesla is uiteraard het grootste merk maar scoort ook de hoogste klanttevredenheid. De Tesla-bezitters geven hun auto zelfs een 9,1, beduidend hoger dan het gemiddelde in de branche. Ook de Net Promoter Score – een cijfer waarmee de loyaliteit wordt gemeten – is hoog onder de bezitters van elektrische auto’s, namelijk +64%. De bezitters van een Tesla scoren daarin veel hoger dan de andere merken, namelijk +80%.

  Zeldzaam hoge Net Promoter Score

  Die score is zeldzaam hoog, vertelt Yves Kistemaker, marktanalist bij Multiscope: “In de afgelopen jaren hebben we tientallen onderzoeken naar klanttevredenheid gedaan. Maar zelden zagen we zo’n hoge NPS-score als voor de elektrische auto in het algemeen en Tesla in het bijzonder. We kunnen daarom stellen dat elektrische rijders echt verliefd zijn op hun auto.”

  Tesla is bekendste merk elektrische auto’s

  Tesla heeft niet alleen heel loyale en tevreden rijders, maar is ook het bekendste elektrische automerk. Het is in Nederland natuurlijk ook het enige merk dat uitsluitend elektrische auto’s verkoopt, wat een beetje helpt. Tesla de hoogste ‘geholpen naamsbekendheid’ (76%) onder de ondervraagden, toen die werden gevraagd welke merken zij associëren met elektrisch rijden. BMW, Opel, Volkswagen en Toyota volgen op enige afstand. Toen de mensen werd gevraagd aan welk merk zij dachten bij elektrisch rijden, was Tesla met 55% bijna het enige merk waar consumenten direct aan denken.

  Milieu belangrijkste drijfveer aanschaf

  Opvallend is het feit het milieu de voornaamste reden voor de consumenten die van plan zijn een elektrische auto te kopen. Dit is bij 45% van de ondervraagden het geval. Dit weerspreekt de vaak uitgesproken mening dat elektrische auto’s vooral vanwege de lage bijtelling worden gekozen. Daarnaast geven drie op de tien ondervraagden de beweegreden dat de elektrische auto de toekomst is (30%). Ongeveer evenveel mensen vindt de kostenbesparing een belangrijke motivatie (28%). Daar zouden we ook de lage bijtelling onder kunnen scharen, maar dat is een aanname. Verder is ook de stille motor met 22% een redelijk vaak genoemd argument, evenals het niet meer hoeven schakelen (8%).

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Nieuw Citroën ë-C4 en ë-C4 X 54 kWh Business

  De Citroën ë-C4 en ë-C4 X kunnen rekenen op een nieuwe uitvoering. De nieuwe ë-C4 en ë-C4 business zijn gebaseerd op de Plus-uitvoering maar bieden daarbovenop bepaalde extra’s. De nieuwe business uitvoering is per direct te bestellen en kent een meerprijs van €900. Volgens Citroën zelf biedt dit €600 voordeel ten opzichte van het los bestellen van de opties.

  e-Videos