elektrische Renault Twingo Z.E.

Elektrische Renault Twingo komt dit jaar al op de markt

Vorig jaar maakte Renault bekend dat er in 2022 een elektrische versie van de miniatuurwagen zou komen, de Twingo Z.E. Renault blijkt de lancering van de elektrische Twingo te hebben vervroegd. Toen Renault onlangs de wereldwijde verkoopcijfers bekendmaakte, vertelde men ook dat de Twingo Z.E. dit jaar op de markt komt.

 

Nog niet concreets bekend over elektrische Twingo

De Renault Twingo Z.E. moet samen met de nieuwe “E-Tech”-technologie voor hybriden en plug-in hybriden een nieuwe fase in het elektrische offensief van de Franse fabrikant inluiden. Helaas onthulde Renault verder niets concreets over de elektrische Twingo.  De huidige generatie dateert van 2014 en heeft onlangs een update met wat kleine cosmetische correcties en een nieuw infotainmentsysteem gekregen. Het enige wat we weten van een elektrische Renault Twingo is de Twin’Z-conceptwagen. Maar die Renault Twingo met elektrische aandrijving dateert alweer van 2013 en de techniek is sindsdien enorm verbeterd.

Met de elektrische aandrijflijn van de Smart FourFour?

Maar de Smart ForFour – in veel opzichten een zustervoertuig van de Twingo – is sinds 2017 verkrijgbaar met een elektrische aandrijflijn van Renault. Die Smart is nu zelfs alleen nog maar als elektrische auto verkrijgbaar. Deze Smart EQ Forfour – die door Daimler/Geely wordt vervangen door een China gebouwde variant – heeft een vermogen van 60 kW en een NEDC-bereik van 153 kilometer. Of de Twingo Z.E. dezelfde technologie krijgt als de Smart, of een modernere aandrijflijn zoals die van de in China verkrijgbare K-ZE, is niet bekend.

Gaat de K-ZE in Europa Twingo Z.E heten?

Nu we weten dat Dacia geen elektrische auto’s heeft gepland, zou het natuurlijk ook mogelijk zijn dat de Chinese Renault K-ZE in Europa als Twingo Z.E. door het leven zal gaan. De K-ZE ziet er goed uit, heeft een actieradius van 250 kilometer volgens de nieuwe WLTP-standaard én is scherp geprijsd. Bovendien is het echt een mini-SUV, net als de originele Twingo. Dat zou dus best een goede zet van Renault kunnen zijn. Renault zegt dat de elektrische Twingo al in het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar is. Dat is inderdaad goed mogelijk met de techniek van de Smart FourFour. Maar ook een Europese versie van de Renault K-ZE kan natuurlijk al vrij snelbeschikbaar zijn. We gaan het over anderhalve maand zien, op de Autosalon van Genève. Daar wordt namelijk de nieuwe elektrische Twingo gepresenteerd.

Kleine elektrische auto’s

Renault heeft met de kleine ZOE al een van de meest succesvolle elektrische auto’s in Europa in het programma. Als de elektrische Renault Twingo ook zo succesvol wordt, dan kan de Franse autofabrikant een flink marktaandeel in dit segment veroveren. Hiermee wordt het een geduchte concurrent van de kleine elektrische auto’s van de Volkswagen Groep en PSA/FCA.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven