Elektrische BMW iX3, i4 en iNext staan te bibberen in Zweden

BMW begon in 2013 voortvarend met de volledig elektrische i3, maar daarna werd het akelig stil op het elektrofront. Daarom wil het merk ons laten weten dat er eindelijk schot in de zaak komt. In het noorden van Zweden werken BMW-technici nu hard aan het klaarstomen van de iX3, i4 en iNext.

De BMW iX3 komt begin volgend jaar al op de markt, met een elektromotor van 270 pk en een actieradius van ruim 400 kilometer. Wie de SUV daarna aan een 150 kW-snellader hangt, zal zien dat de 70 kWh-batterij al na een half uur weer vol is. BMW schrijft reeds orders voor de iX3. Voor een aanbetaling van 1500 euro kun geïnteresseerden een productieplek reserveren.

In tegenstelling tot de iX3 – die in het Chinese Shenyang wordt gebouwd – rolt de i4 gewoon in München van de band. De vierdeurs coupé heeft een WLTP-bereik van 600 kilometer en zou in slechts 4 seconden van stilstand naar 100 km/h gaan. Zijn topsnelheid ligt op 200 km/h. De BMW i4 gaat in 2021 in productie, net als de iNext.

Die laatste is een stuk groter dan de iX3 en fungeert als het elektrische vlaggenschip van BMW. Net als de i4 heeft hij een WLTP-actieradius van zo’n 600 kilometer. Volgens BMW is de SUV uitgerust met de nieuwste connectiviteitstechnologie en zou hij geschikt zijn voor autonoom rijden op niveau 3, wat betekent dat de bestuurder gerust andere dingen kan doen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven