Volvo: ‘Marge op EV’s pas in 2025 op niveau conventionele auto’s’

In de komende jaren investeren autofabrikanten wereldwijd ruim 265 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Door de hoge kosten en de (vooralsnog) relatief beperkte vraag, is de winstmarge op EV’s laag. Volvo verwacht dat die pas tegen 2025 op een acceptabel niveau zal komen te liggen.

Dat betekent dat Volvo verwacht dat de marge op EV’s tegen die tijd net zo groot zal zijn als die op conventionele auto’s. “Het is heel moeilijk om te voorspellen of we in 2025 dezelfde marges zullen hebben als we in 2015 hadden, want elektrische auto’s zijn nou eenmaal ontzettend duur”, aldus Volvo-baas Hakan Samuelsson tegenover persbureau Reuters. “Maar ik denk dat auto’s met verbrandingsmotor en EV’s in 2025 qua marge op hetzelfde niveau zullen liggen. Aan de ene kant door het minder duur worden van batterijen en aan de andere kant door de kleiner wordende marges op conventionele modellen.”

Polestar 2

Volvo steekt jaarlijks bijna 900 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrische en autonome mobiliteit. Het eerste volledig elektrische model van de Zweedse fabrikant komt van het sublabel Polestar. Op de afgelopen autoshow van Genève stond de Polestar 2, een Tesla Model 3-rivaal. Hij is wat maatvoering betreft nagenoeg gelijk, heeft een WLTP-bereik van zo’n 500 kilometer en heeft twee elektromotoren die samen 408 pk en 660 Nm sterk zijn.

Launch Edition

De productie van de Polestar 2 start begin 2020. Daarna komt de auto in eerste instantie alleen als Launch Edition beschikbaar. Die kost in Duitsland 59.900 euro, wat 20.000 euro meer is dan de instapversie die in 2021 komt. De Polestar 2 wordt in China gebouwd en wordt als eerste in Nederland, België, Duitsland en Noorwegen geïntroduceerd. Wat de Model 3-concurrent hier gaat kosten, is nog niet bekend. In 2022 volgt de Polestar 3, een grote luxe-SUV met een prijskaartje van zo’n 80.000 euro.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven