Smart moest elektromerk worden, maar toekomst is nu onzeker

Smart is geen succes. En dat is het ook nooit geweest. Het minimerk van Daimler stapelt verlies op verlies en heeft mogelijk geen toekomst meer. Daarover wordt eind dit jaar een besluit genomen, aldus de Duitse krant Handelsblatt.

Volgens de krant is het geduld bij Daimler op. Een reorganisatie zou van Smart een volledig elektrisch merk moeten maken, maar volgens insiders is die ommezwaai te duur. Om kosten te besparen zijn de huidige ForTwo en ForFour samen met Renault ontwikkeld (de ForFour is in de basis dezelfde auto als de Twingo), maar naar verluidt denkt de Franse fabrikant erover om uit de samenwerking te stappen.

Miljarden euro’s verlies

Sinds de lancering van Smart in 1998 heeft het merk miljarden euro’s verlies geleden. In mei krijgt Daimler een nieuwe CEO. Ola Källenius volgt Dieter Zetsche op. De 49-jarige Zweed zou weinig met Smart hebben, aldus anomieme bronnen binnen Daimler tegenover Handelsblatt. Volgens hen zou Källenius “geen enkele moeite hebben om Smart de nek om te draaien”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven