donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsElektrificatie Jaguar Land Rover gaat gewoon door

  Elektrificatie Jaguar Land Rover gaat gewoon door

  Jaguar Land Rover worstelt al enige tijd met de dalende vraag naar dieselauto’s, maar ook met de Brexit-kwestie en douaneconflicten. Het geplande elektrische retromodel, de E-Type Zero, werd eind vorig jaar vanwege de vele uitdagingen in de ijskast gezet. Maar de elektrificatie van Jaguar en Land Rover wordt gewoon voortgezet.

  Nieuwe universele architectuur

  Volgens Autocar wil Jaguar Land Rover (JLR) zich positioneren als een van de toonaangevende fabrikanten van geëlektrificeerde auto’s. JLR gaat de productiefaciliteit in het Engelse Castle Bromwich ombouwen. Deze moet helemaal worden ingericht voor het bouwen van elektrische auto’s. Daar – en ook in de fabriek in Solihull- investeert JLR ongeveer een miljard euro in het nieuwe Modular Longitudinal Architecture (MLA) platform. Deze nieuwe architectuur maakt het mogelijk om zowel BEV’s, PHEV’s als ICE’s te bouwen. Alle drie de nieuwe elektrische auto’s zijn gebaseerd op dit MLA-platform, schrijft Autocar.

  Volgend jaar drie volledig elektrische modellen

  Er zullen volgens insiders eind volgend jaar drie nieuwe volledig elektrische auto’s van Jaguar Land Rover van de band rollen. De Jaguar I-Pace, die in 2018 op de markt kwam, is tot nu toe de enige elektrische auto van de Britse groep is. Het is al eerder bevestigd dat de volgende generatie Jaguar XJ-sedans uitsluitend alleen met een elektrische aandrijving verkrijgbaar zullen zijn. De XJ is een van die nieuwe elektrische modellen. De andere twee geplande nieuwe elektrische auto’s zijn volgens Autocar cross-overs. Een daarvan is de “Road Rover”. Bij Jaguar voegt men een nieuw vlaggenschip – de J-Pace – aan het programma toe. Deze J-Pace wordt een luxe SUV terwijl de Road Rover een relatief laag model wordt Deze is voornamelijk bedoeld voor het rijden op de weg. Hiermee gaat het merk, dat vooral off-road voertuigen bouwt, een klein beetje de richting van het oude Rover op.

  I-Pace blijft nog even

  De Jaguar I-Pace heeft een ander platform, afkomstig van contractfabrikant Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie bij JLR hebben geen invloed op de lifecycle van de elektrische cross-over. De I-Pace blijft voorlopig dus nog gewoon in productie.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos