maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsEerste elektrische Mazda debuteert inderdaad op Tokyo Motorshow 2019

  Eerste elektrische Mazda debuteert inderdaad op Tokyo Motorshow 2019

  Het heeft toch aardig lang geduurd voordat Mazda iets concreets naar buiten bracht over een elektrische Mazda. Maar het is nu eindelijk zover en ook officieel bevestigd. Volgende maand, op de Tokyo Motorshow 2019, zal de wereldpremière van de eerste elektrische Mazda plaatsvinden.

  Verder nog niets concreets bekend

  Het enige concete dat Mazda heeft aangekondigd dat de eerste elektrische Mazda in Tolyo te zien is. Meer informatie is er nog niet vrijgegeven. Geen omschrijving, geen foto, geen enkele afbeelding behalve bovenstaande teaser. Het enige wat Mazda in het persbericht vertelt is dat het om een in serie te produceren model gaat. Aangezien ook Mazda volgend jaar met het CO2-quotum te maken krijgt, zou het ons niet verbazen als het om een bijna productiegereed model zou gaan. Maar wat voor model, daar is nog niets van bekendgemaakt.

  Mogelijk een op de CX-30 lijkende elektrische SUV

  Er is de afgelopen tijd al wel het nodige gesuggereerd in de media, ook omdat er hier en daar wat testmodellen zijn gesignaleerd. Hieruit zou je mogen concluderen dat het een elektrische SUV zal zijn, die sterk op de CX-30 zal lijken. Dat zou natuurlijk ook niet onlogisch zijn. De SUV’s zijn voor Mazda in Europa misschien wel het belangrijkste segment. Verder is hier en daar in de media vermeld dat de auto intern ‘e-TPV’ zou heten. Ook wordt gezegd dat de elektromotor een vermogen van 143 pk en een koppel van 265 Nm heeft, het accupakket zou een capaciteit van 35,5 kWh hebben. Maar er zal in de aanloop naar de Tokyo Motorshow, die wordt gehouden van 25 oktober tot en met 4 november, ongetwijfeld nog het nodige nieuws over de nieuwe elektrische Mazda naar buiten komen.

  Tegen wil en dank

  Eigenlijk is Mazda op dit moment helemaal niet zo’n voorstander van elektrische auto’s. Het merk ziet meer in haar eigen Skyactiv-X technologie. Dit is een benzinemotor volgens het zelfontbrander principe. Vanwege de CO2-wetgeving in de EU zit er voor Mazda echter niets anders op dan ook elektrische auto’s in het assortiment op te nemen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos