vrijdag, 1 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe derde generatie van de Mini Countryman komt in 2023 en is...

  De derde generatie van de Mini Countryman komt in 2023 en is ook elektrisch

  Een tijdje geleden kondigde de BMW Group aan dat het Britse dochtermerk Mini tegen 2030 een volledig elektrisch automerk moet zijn. Daarom introduceert men in 2025 het laatste nieuwe model met een verbrandingsmotor. Voor die tijd komt er een elektrische auto, de nieuwe generatie van de Countryman.

  Made in Germany

  De derde generatie van Countryman, die waarschijnlijk in 2023 komt, moet een cruciale rol gaan spelen in het elektrische gamma van Mini. Op dit moment worden de eerste prototypes op de openbare weg getest.

  De huidige (tweede) generatie van de Mini Countryman wordt nog bij het Nederlandse VDL gebouwd. Dat zal niet het geval zijn bij de derde generatie van de Countryman. Die zal van de dezelfde productielijn rollen als zijn zustervoertuig, de BMW X1, maar dan in het Duitse Leipzig.

  Kopers kunnen, net als bij de volgende generatie van de BMW X1, kiezen uit versies met verbrandingsmotoren, (plug-in) hybride aandrijvingen en volledig elektrische aandrijflijnen. Het Engelse magazine Autocar beweert overigens dat men eerst de BMW X1 zal lanceren, en daarna pas de Mini Countryman. BMW is de prototypes van de X1 namelijk al een tijdje op de openbare weg aan het testen. Wij verwachten overigens dat deze modellen redelijk snel achter elkaar zullen worden gelanceerd.

  Nieuwe FAAR-architectuur

  Volgens Autocar hebben zowel de Mini Countryman als de BMW X1 voorwielaandrijving en staan ze op een doorontwikkeling van de bestaande UKL-architectuur, die FAAR zal gaan heten. Die FAAR-architectuur zal, zoals we van de BMW Group gewend zijn, geschikt zijn voor verschillende aandrijvingsvarianten. Men verwacht dat deze architectuur de basis zal vormen voor de opvolgers van de meeste compacte modellen van de BMW Group.

  Er komt ook een geheel nieuwe elektrische aandrijflijn. De huidige aandrijflijn van de Mini hatchback is niet bepaald een koploper wat betreft vermogen en actieradius. Zoals we vaker zien, zal de nieuwe generatie van de Countryman ook een stukje groter zijn dan het huidige model. Men schat dat hij zelfs zo’n twintig centimeter langer is. Dat betekent dat hij dus een stuk meer ruimte zal bieden voor zowel passagiers als bagage.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos