zondag, 22 mei, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsElegante Volkswagen ID.5 komt begin volgend jaar

  Elegante Volkswagen ID.5 komt begin volgend jaar

  Een tijdje geleden mocht collega Werner Budding al een stukje rijden met de Volkswagen ID.5. De aankondiging dat we de ID.5 begin volgend jaar tegemoet kunnen zien, is dan ook geen verrassing. De ID.5 is een sportief gelijnde SUV coupé die is voorzien van nieuwste versie van de ID-software.

  Elegant design

  Ook met het design zet Volkswagen weer een stapje verder. De ID.3 was het qua design volgens velen ‘net niet’ en ook het ontwerp van de ID.4 valt lang niet altijd in de smaak. Sommige mensen vinden hem zelfs nogal lomp ogen. Die mensen worden nu op hun wenken bediend met de nieuwe ID.5, die naar eigen zeggen een “elegant en dynamisch design” en een “uitstekende aerodynamica” heeft. Bovendien komt er ook een extra sportieve versie van de ID.5 uit, de ID.5 GTX.

  Uiteraard is ook de ID.5 gebaseerd op het overbekende MEB-platform, waarbij Volkswagen hier overduidelijk laat zien wat je allemaal met zo’n universele bouwsteen kunt doen. “De ID.5 vertegenwoordigt de carrosserie van de toekomst: aerodynamisch, expressief, sportief en, dankzij de MEB, korte overhangen”, zegt Jozef Kabaň. “Daarom kunnen we ondanks de dynamische daklijn een groot interieur realiseren. Dat was vroeger niet mogelijk.”

  Ondanks zijn sportievere contouren is de binnenhoogte bij de achterbank maar 12 millimeter lager dan bij ID.4. De wielbasis van 2766 millimeter is riant. Hiermee heeft de ID.5 een interieurruimte die vergelijkbaar is met die van een SUV uit de hogere voertuigklassen. Ook de bagageruimte is met een inhoud van 549 liter behoorlijk groot.

  Streven naar volledig autonoom rijden

  Volkswagen voert de ID.5 uit met de allernieuwste rijhulpsystemen. Hiermee wil de Duitse autofabrikant een volgende stap naar autonoom rijden zetten. “De nieuwe softwaregeneratie 3.0 maakt updates en de ‘over the air’ installatie van extra functies mogelijk”, aldus Jozef Kabaň, hoofd design van Volkswagen. “Innovatieve assistentiesystemen zoals Travel Assist met cloudgegevens maken een nog meer ontspannen en anticiperende rijervaring mogelijk. De nieuwe optionele Park Assist Plus met geheugenfunctie voert op verzoek gepersonaliseerde parkeerprocedures uit”. De nieuwe ID-software is duidelijk verbeterd ten opzichte van de eerdere versies. De ID.5 krijgt een verbeterde werking van de stembediening alsmede een grotere laadsnelheid.

  Ook vierwielaandrijving

  Kopers van een ID.5 hebben bij de lancering keus uit drie motoropties. Standaard heeft ID.5 alleen een elektromotor achterin, en achterwielaandrijving. De duurdere ID.5 GTX heeft twee motoren en vierwielaandrijving. De rijdynamiek van de ID.5 kan nog verder worden verbeterd door middel van een optionele adaptieve DCC-ophanging. Alle modellen van de VW ID.5 hebben een 77 kWh accupakket. Aan de normale laadpaal kun je de ID.5 opladen met 11 kW, aan de snellader kun je de accu met maximaal 135 kW opladen.

  Volgens Brand Board Member Thomas Ulbrich is de elektronische rijdynamiekmanager een baanbrekende ontwikkeling van Volkswagen: “We hebben deze in een netwerk opgenomen met andere belangrijke regelsystemen. In de ID.5 GTX werkt de rijdynamiekmanager ook samen met de regeling van de vierwielaandrijving. Sportief rijplezier, tractie en rijveiligheid staan daardoor op een heel nieuw topniveau.”

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Wereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Hij was al aangekondigd en nu bevestigt Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, vor komend najaar ook de marktintroductie van de elektrische SUV. Waar de Polestar 2 op hetzelfde platform als de Volvo XC40 staat, zal de Polestar 3 het platform delen met de nieuwe generatie van de Volvo XC90.

  e-Videos