donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsDe Audi e-tron en e-tron Sportback krijgen waarschijnlijk een grote upgrade

  De Audi e-tron en e-tron Sportback krijgen waarschijnlijk een grote upgrade

  De Audi e-tron, de eerste volledig elektrische SUV van het Duitse merk, kwam in september 2018 op de markt. Ruim een jaar later kwam ook de Sportback-variant. Beide modellen krijgen in de loop van volgend jaar een upgrade met een nieuwe look, grotere accu, efficiëntere motoren en nieuwe elektronica.

  Opvolger e-tron is eigenlijk al onderweg

  Met die upgrade wil Audi de lifecycle van haar elektrische topmodel verlengen tot in ieder geval 2025. Dan wordt hij waarschijnlijk opgevolgd door de in ontwikkeling zijnde Audi Q6 e-tron. Het Britse magazine Autocar heeft het overigens over een Q8 e-tron. Het Duitse magazine Automobilwoche zegt ook dat de e-tron en e-tron Sportback drie jaar na hun update alweer van de markt verdwijnen. Dit omdat men in 2023 de op het PPE-platform gebaseerde Audi Q6 e-tron en Q6 Sportback e-tron wil lanceren, wat de beoogde opvolgers van de e-tron zijn. In 2026 komt volgens Automobilwoche ook nog de Audi Q8 e-tron als het echte vlaggenschip van de SUV’s van de Duitse autofabrikant.

  Audi e-tron 2022 upgrade

  Gewijzigd uiterlijk

  Er zijn prototypes van beide varianten van de vernieuwde Audi e-tron – dus zowel de SUV als de Sportback – gespot. Uit de foto’s van die prototypes kan men concluderen dat er niet alleen technische aanpassingen gepland zijn. Deze zal men combineren met wat subtiele wijzigingen aan het uiterlijk. Zo worden de koplampclusters herzien, evenals de bumpers en grille. Een spionagefotograaf van Motor Authority spotte ook een prototype van de te vernieuwen e-tron Sportback gespot en beweert dat deze een nieuw infotainmentsysteem heeft. Van eventuele andere wijzigingen is vanwege de camouflage nog weinig te zien.

  Grotere actieradius

  De Audi e-tron krijgt volgens de bronnen van het Britse magazine Autocar een nieuw accupakket. In combinatie met efficiëntere elektromotoren en verbeterde elektronica, dat onder meer een betere energierecuperatie mogelijk maakt, moet de actieradius flink groeien. Die bedraagt nu ruim 400 kilometer. Men beweert dat die straks zo’n 600 kilometer zal bedragen. Ook bij de vernieuwde Audi e-tron zal de Sportback-variant de grootste actieradius hebben omdat die nu eenmaal iets betere aerodynamische eigenschappen heeft.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos