Homee-NieuwsDe MIFA 9 van Maxus komt ook naar Europa

De MIFA 9 van Maxus komt ook naar Europa

SAIC Maxus wil volgend jaar een nieuw elektrisch personenbusje op de markt brengen. Dit busje gaat MIFA 9 heten, staat op een geheel nieuw platform en moet de concurrentie aangaan met onder anderen de Opel Zafira-e Life, Volkswagen ID. Buzz en Mercedes-Benz EQV.

Men wil zich met de MIFA 9 namelijk op een wat luxueuzer segment richten. De productieversie van de MIFA 9 werd afgelopen zomer gepresenteerd op de Shanghai Auto Show. Maxus kondigt nu aan dat de productie al is gestart en dat men de auto ook naar Europa zal exporteren, om te beginnen met Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Nieuw elektrisch platform

De MIFA 9 is het eerste voertuig van Maxus dat wordt gebouwd op het nieuwe elektrische MIFA-platform. Dit platform is volgens Maxus ook geschikt voor SUV’s en pick-ups. Dat betekent dat we van Maxus in de nabije toekomst ook nog wel eens nieuwe modellen in die segmenten zouden kunnen zien. De MIFA 9 is 5,27 m lang, 2,00 m breed en 1,84 m hoog. De wielbasis bedraagt 3,20 m. Hij krijgt één elektromotor met een vermogen van 180 kW en een koppel van 350 Nm. Met het 90 kWh accupakket moet een actieradius van zo’n 520 kilometer mogelijk zijn. Dat is dan wel volgens de NEDC-norm. De WLTP-actieradius zal daar aardig wat – ongeveer 20% – onder liggen.

De standaardindeling van de MIFA 9 zou uit drie zitrijen met ieder 2 zitplaatsen bestaan maar er komen van de MIFA 9 waarschijnlijk ook versies met zeven en acht zitplaatsen. Ook zal er keus uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen (of accupakketten) zijn.

Maxus MIFA 9

Volop luxe en comfort

Omdat Maxus zich met de MIFA 9 op het luxe segment richt, wordt hij volgestopt met zaken die het comfort verhogen. Zo krijgt hij elektrisch verstelbare stoelen met verwarmings-, ventilatie- en massagefuncties. De armsteunen van de achterstoelen worden voorzien van smartphone-achtige touchscreens terwijl de stoelen zelf uitschuifbare voetsteunen krijgen.

Een aantal van dit soort zaken zal wellicht alleen in de meest complete versies aanwezig zijn. Ook krijgt de auto een reusachtig infotainmentsysteem. Dat loopt over de gehele breedte van het dashboard en omvat behalve een digitaal instrumentenpaneel ook twee multimediadisplays.

Uiteraard zal Maxus de MIFA 9 ook volstoppen met allerhande rijhulpsystemen. Daaronder is ook een geavanceerde parkeerassistent en een lane assist die de auto ook op smalle rijstroken tussen de lijnen houdt.

Maxus MIFA 9

Maxus

In Nederland kennen wij vooral de elektrische bestelwagens van Maxus maar daar zou over een tijdje dus wel eens verandering in kunnen komen. Maxus is een merk van het Chinese SAIC. Men nam dit merk in 2010 over nadat het in het Britse Birmingham gevestigde LDV Maxus dat in 2008 failliet ging. Na dat faillissement kwam het merk eerst in handen van het Russische GAZ, en later weer Eco Concept, om in 2010 dus in handen van het Chinese SAIC te komen. Sindsdien hebben de nieuwe Chinese eigenaren al diverse nieuwe modellen op de markt gebracht, waaronder SUV’s, pick-ups, bestelwagens en zelfs campers.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Xpeng komt daadwerkelijk naar Nederland

Xpeng maakte zijn Europese debuut in Noorwegen, waar inmiddels al aardig wat elektrische auto’s van de Chinese autofabrikant rijden. Het Chinese merk wil zijn auto’s volgend jaar ook aan gaan bieden in Zweden, Denemarken én Nederland.

e-Videos