Audi Prologue: voorloper van Artemis?

De Audi Artimis zou ook wel eens afgeleid kunnen zijn van de Prologue

Markus Duesmann, de nieuwe baas van Audi, lanceerde na zijn aantreden vorig jaar het Artemis-project. Hiermee wil Audi de introductie van nieuwe elektrische modellen versnellen. Het eerste model is uiteraard een Audi, maar ook de andere merken van de Volkswagen Groep profiteren hiervan.

Lancering pas in 2024

Hoewel veel mensen de indruk hebben dat de Volkswagen Groep pas de laatste jaren met elektromobiliteit bezig is, is het model gebaseerd op een studie uit 2014. Nog dit jaar krijgen we een preview van deze volgens Duesmann “zeer efficiënte elektrische auto”. Maar voordat we die op de weg zien, moeten we nog even geduld hebben. De nieuwe elektrische auto van Audi komt naar verwachting pas in 2024 op de markt. Daarmee loopt Audi dus lichtjaren achter op concurrent Mercedes, die dit jaar al de EQS lanceert. Verder hoeven we ook niet al te lang te wachten op de BMW i7 en Jaguar is bezig met een nieuwe, elektrische XJ sedan.

VW.OS besturingssysteem

Ook wordt in de media vermeld dat Audi’s nieuwe topmodel een heel geavanceerde elektrische aandrijflijn krijgt. Ook wordt dit het eerste model met het door de Car.Software-organisatie van de Volkswagen Groep ontwikkelde besturingssysteem VW.OS. Ja, menigeen zal nu zijn hart vasthouden, want het debacle met de software van de ID.3 zit bij iedereen nog vers in het geheugen.

Afgeleid van de Aicon?

Hoewel er nog geen technische details over de aandrijflijn van Audi’s elektrische vlaggenschip zijn, kunnen we veronderstellen dat de specifiaties niet al te ver zullen afwijken van de Aicon, het studiemodel van een autonome elektrische sedan die Audi in 2017 onthulde. Qua formaat zouden we dan moeten denken aan de A7. Dankzij de elektrische aandrijving is er in verhouding meer binnenruimte, die dan vergelijkbaar zal zijn met de A8 ruimte. In de Duitse media wordt gesuggereerd dat er achterop de auto wel eens A9 e-tron zou kunnen staan.

Audi Prologue

Of toch de Prologue?

Maar Georg Kacher, iemand die doorgaans heel goed is ingevoerd, schrijft in Automobilwoche dat Audi’s nieuwe elektrische topmodel ook wel eens heel erg kan lijken op de Prologue, een hybride die Audi zo’n zes jaar gelden introduceerde. Gezien de trend naar sportievere sedans, SUV’s en cross-overs zou je ook mogen verwachten dat het een mix tussen een coupé en een sedan zou kunnen worden. Voor meer informatie moeten we even geduld hebben. Als het goed is vindt er dit jaar in september wél een IAA plaats en daar zou de conceptcar moeten staan.

Vooruitstrevende technologie

Het nieuwe topmodel moet een echte Audi worden, en dat betekent dat Audi een bijzonder hoogwaardige elektrische auto voor ogen heeft. Hij wordt voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van aandrijflijn, accu, autonoom rijden, draadloos laden en connectiviteit. Samen met Porsche gaat Audi op dit gebied binnen de Volkswagen Groep een technologische voortrekkersrol innemen. Na de lancering van de Audi Artemis komen er naar verluidt ook varianten van Porsche en Bentley. Opvallend is dat men deze modellen in de Volkswagenfabriek in Hannover gaan bouwen.

Audi Prologue

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven