Renault Z.E.-trucks

Grotere accu’s voor Renault Z.E.-trucks

Renault Trucks breidde eind vorig jaar zijn programma elektrische voertuigen uit. In de toekomst krijgen de Z.E.-modellen van de D en D Wide trucks grotere accu’s, waarmee ze een aanzienlijk groter bereik krijgen. Verder zal de Renault Master Z.E. bestelwagen ook in een 3,5 tons versie verkrijgbaar zijn.

Aanbod op maat

Renault Trucks biedt daarmee volledig elektrische bedrijfsvoertuigen met een brutogewicht van 3,1 tot 26 ton. Het Franse bedrijf, al lange tijd onderdeel van de Zweedse Volvo Group, biedt niet alleen bedrijfswagens met een zo groot mogelijk bereik aan. Dit omdat de accu een groot deel van de aankoopprijs van de elektrische trucks uitmaakt. Men focust daarom liever in een “een aanbod op maat” waarbij men rekening houdt met het laadvermogen en de TCO.

Groter accupakket; actieradius tot 400 km

Voorheen waren de Renault D en D Wide Z.E trucks uitgerust met 50 kWh accu’s. Ze kunnen voortaan op aanvraag ook met 66 kWh-accu’s worden geleverd. Renault biedt ze aan in vijf verschillende configuraties, met zes accupakketten. De Renault D Z.E. truck kan worden accucapaciteit van 400 kWh, en heeft daarmee een zeer bruikbaar bereik van 400 kilometer. De D WIDE Z.E. is verkrijgbaar met een accucapaciteit maximaal 265 kWh, goed voor 180 kilometer. Beide voertuigen kun je aan de AC-lader met 20 kW laden, aan de DC-snellader met 150 kW. Hiermee heeft Renault een behoorlijke voorsprong op concurrenten als Daimler of Volkswagen, die hebben trucks met een maximale actieradius van minder dan 300 kilometer.

Renault Master Z.E.

Renault Master Z.E.

De Renault Master Z.E. heeft een vermogen van 57 kW en een koppel van 225 Nm, De topsnelheid van 100 km/u is een uitstekende basis voor de meest voorkomende vormen van goederendistributie. De transportcapaciteit wordt nog eens uitgebreid nu er naast 3,1 tons versie ook een versie met een bruto voertuiggewicht van 3,5 ton versie beschikbaar is. Deze versie heeft volgens Renault een reëel rijbereik van 120 kilometer. De 3,1 tons versie van de Renault Master Z.E is verkrijgbaar als chassiscabine of gesloten bestelwagen, in drie verschillende lengtes en twee verschillende hoogtes. De Master Z.E. met een brutogewicht van 3,5 ton, die al als gesloten bestelwagen verkrijgbaar is, is binnenkort ook beschikbaar als chassiscabine.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven