BMW opent orderboeken voor aankomende elektrische iX3

Op de dag dat Tesla de Model Y onthult, opent BMW de orderboeken voor de iX3. De volledig elektrische variant van de X3 komt pas in 2020 op de markt, maar geïnteresseerden kunnen nu al een aanbetaling doen van 1500 euro om een exemplaar te reserveren.

Wat dat betreft beginnen auto’s net videogames te worden. Bij computerspellen betalen liefhebbers al jaren geld vooruit om hun favoriete titel op de dag van lancering in huis te hebben. En dan hebben ze de game nog niet eens gespeeld. Datzelfde geldt steeds meer voor elektrische auto’s. Toen de Model 3 begin 2016 werd onthuld, stonden er rijen mensen bij Tesla-vestigingen om er een te bemachtigen.

Ter overbrugging

Hoe dan ook, inmiddels doen meer fabrikanten dat: Audi met de e-Tron, Volvo met de Polestar en BMW nu met de iX3. Voor 1500 euro komt je naam op de lijst. Dan duurt het nog even voordat je je iX3 in ontvangst kunt nemen, dus biedt BMW auto’s ter overbrugging aan. Tegen betaling kun je tijdelijk gebruikmaken van een X3 xDrive20i, 530e of i3.

Half uur

Vorig jaar april lanceerde BMW de iX3 in conceptvorm. De elektrische aandrijflijn van de SUV is goed voor een vermogen van 270 pk. Hij wordt gevoed door een 70 kWh-batterij, waarmee de vierwielaandrijver een WLTP-bereik van zo’n 400 kilometer zou moeten halen. Volgens BMW is de iX3 met een 150 kW-snellader in een half uur weer op te laden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven