PluggedIn
Homee-NieuwsBMW iX3 krijgt actieradius van minimaal 440 kilometer

BMW iX3 krijgt actieradius van minimaal 440 kilometer

Dat de i3 binnenkort niet meer de enige volledig elektrische BMW is, zal inmiddels bekend zijn. De Beierse autofabrikant heeft ook een iX3, i4 en iNEXT op stapel staan. Er is nu ook meer informatie vrijgegeven over elektrische aandrijflijn van de BMW iX3, een van de modellen waar wij heel veel van verwachten.

Vijfde generatie eDrive-technologie

Deze elektrische SUV – hoewel BMW de voorkeur geeft aan de term Sports Activity Vehicle – wordt het eerste model dat de vijfde generatie van de BMW eDrive-technologie zal krijgen. Dankzij het riante accupakket van 80 kWh (netto 74 kWh) en de hoge efficiency (minder dan 20 kWh/100 km) krijgt deze volledig elektrische variant van de populaire X3 een actieradius van meer dan 440 km. De aandrijflijn is een eigen ontwikkeling van BMW. Maar ook het accupakket wordt in eigen beheer geproduceerd.

BMW iX3 aandrijflijn elektrisch

Accu met hogere energiedichtheid

Die accu van de BMW iX3 is gebaseerd op de nieuwste NMC-811-technologie. Dankzij voortdurend onderzoek heeft de BMW Group de energiedichtheid van de cellen opgevoerd en de specificaties verbeterd. Bovendien hebben de ingenieurs van BMW het aandeel kobalt in de accu’s met nog eens twee derde weten te verminderen. De energiedichtheid van de accu van de BMW i3X is, vergeleken met de technologie die BMW Group toe nu toe toepaste, op celniveau zo’n 20 tot 30 % hoger.

Achterwielaandrijving

Opvallend is dat de BMW iX3 achterwielaandrijving krijgt, waarmee hij er toch wel uitspringt in een markt die wordt gedomineerd door voor- en vierwielaandrijvingen. Hij krijgt een aandrijflijn van 270 pk met een koppel van 400 Nm. Dat zal hem geen flitsende prestatie geven maar het belooft in ieder geval genoeg power voor voldoende rijplezier.

BMW iX3: made in China

Wat ook bijzonder is, is dat de BMW i3X in China zal worden gebouwd. De joint venture BMW Brilliance Automotive in Shenyang zal de BMW i3X niet alleen voor China maar ook voor de gehele wereldwijde markt gaan bouwen.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos