Homee-NieuwsVolkswagen heeft mogelijk problemen met software ID.3

Volkswagen heeft mogelijk problemen met software ID.3

De Volkswagen ID.3 is sinds begin november in productie. Dat is eerder dan gepland. Maar de ontwikkelaars schijnen wel een probleem met de software te hebben. Volgens een bericht in Manager Magazin wordt de ID.3 inderdaad gewoon geproduceerd maar rolt hij nog zonder de benodigde software van de band.

Manager Magazin beroept zich op bronnen bij het bedrijf. Deze zeggen dat de geproduceerde eenheden van de ID.3 op speciale parkeerterreinen worden gestald. Dit zou nu al om de eerste 10.000 exemplaren van de ID.3 gaan. Komend voorjaar zullen deze auto’s door serviceteams met mobiele computerstations worden voorzien van nieuwe software. Een nog groter aantal, zo’n 20.000 eenheden, wordt volgens Manager Magazin in de loop van mei voorzien van de benodigde software.

Daarna wel “over-the-air” updates mogelijk

Het naderhand installeren (of upgraden of updaten? -red.) van de software van de ID.3 zou te maken hebben de updatemogelijkheden. Het schijnt dat de tot op heden ontwikkelde software nog niet zo ver is dat die “over-the-air” updates kan ontvangen zoals gepland. Dat is iets wat wel de bedoeling is en dan is het ook niet meer dan logisch dat Volkswagen ervoor wil zorgen dat de software goed is.

Geheel nieuwe software voor de VW ID.3

Laten we ook niet vergeten dat de Volkswagen ID.3 het allereerste model is dat met het modulaire MEB-platform wordt gebouwd. Het is ook de allereerste Volkswagen die helemaal als elektrische auto wordt gebouwd. Waar eerdere modellen vaak te maken hadden met tientallen en soms wel honderd ECU’s (Electronic Control Unit), krijgt de ID.3 er slechts drie. De drivers voor de ECU’s werden in het verleden meestal door de toeleveranciers aangeleverd, ditmaal wordt het een geheel eigen ontwikkeling. Daar gaat nu eenmaal tijd in zitten, en soms meer dan voorspeld.

Is het eigenlijk wel een probleem?

Het is ook maar de vraag of het een probleem is. Natuurlijk is het zo dat produceren maar niet uitleveren van tienduizenden auto’s niet gunstig is voor de liquiditeit van een bedrijf. Een boekhouder zal dit dus wel degelijk als een probleem beschouwen. Maar voor een ondernemer, die denkt in kansen en mogelijkheden, kan dit ook een bewuste keuze zijn. Volkswagen heeft de productie van de ID.3 immers vervroegd, die zou eigenlijk pas volgend jaar starten. Dan is het natuurlijk heel goed mogelijk dat men er bewust ervoor gekozen om alvast met de hardware te beginnen zodra het mogelijk was. De productie daarvan kost immers veel meer tijd terwijl software – zodra gereed – heel snel kan worden geïmplementeerd. Op die manier kunnen de voertuigen uiteindelijk wel zo snel mogelijk worden geleverd en gefactureerd.

Nog gewoon op schema

Volkswagen heeft aangekondigd dat de eerste eenheden van de ID.3 in juni 2020 zullen worden geleverd. Ook met deze “problemen” zit Volkswagen nog steeds op schema. Laten we dus gewoon met spanning uitzien naar de eerste leveringen. Dat is een stuk positiever dan doemdenken over een probleem dat ze bij Volkswagen heus wel weten te tackelen.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos