Homee-NieuwsEen Nissan Leaf als rijdende kerstboom

Een Nissan Leaf als rijdende kerstboom

Nissan heeft een Leaf opgetuigd als rijdende kerstboom. En niet zo’n beetje ook. De Nissan Leaf is uitgerust met duizenden led-lampjes, glinsterende kerstballen, een kerstboom en een rendier. De bekende Coca-Cola truck lijkt er bijna niets bij. En het is niet als grapje bedoeld, er zit namelijk meer achter.

Energie terugwinnen tijdens het remmen

Nissan wil op deze manier laten zien hoeveel energie de remmen van een elektrische auto kunnen terugwinnen. De kerstverlichting wordt namelijk opgewekt door de tijdens het remmen teruggewonnen energie. Zo wil Nissan demonstreren dat elektrische auto’s niet alleen emissievrij rijden maar ook energie besparen. Alle benodigde energie van deze rijdende kerstboom wordt opgewekt door het voertuig zelf.

E-pedaal

Nissan maakt gebruik van de bekende functies van het productiemodel. Met het e-pedaal van een elektrische auto kan de bestuurder namelijk niet alleen versnellen, maar ook afremmen tot stilstand. Iedere keer als de bestuurder de voet van het pedaal haalt, wordt er energie teruggewonnen. De tijdens het remmen opgewekte energie wordt gebruikt om de accu op te laden. Op die manier wordt de actieradius van de auto vergroot. In dit geval wordt die energie dus ook aangewend om de auto er als een rijdende kerstboom uit te laten zien.

Gemiddeld 744 kWh per jaar aan energie terugwinnen

Om een indicatie te geven hoeveel energie er jaarlijks wordt teruggewonnen: de gemiddelde Leaf-rijder regenereert 744 kWh als hij 17.500 km per jaar rijdt. Dat is een aanzienlijk aandeel – ongeveer 20% – van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een gemiddeld Nederlands huishouden.

Inspiratie om voordelen hernieuwbare energie te ervaren

“De kerstman zou niet de enige moeten zijn met een feestelijk vervoermiddel,” zegt Helen Perry, hoofd van Electric Vehicles bij Nissan Europe. “We wilden nog meer vreugde brengen aan het blad in deze tijd van het jaar en tegelijkertijd een zeer belangrijke boodschap overbrengen.” De mensen van Nissan hopen dat deze rijdende kerstboom mensen zal inspireren om de vele voordelen van hernieuwbare energie te onderzoeken en te ervaren.

Kersttune

De Nissan Leaf krijgt overigens ook nieuwe waarschuwingsgeluiden voor voetgangers. Die kunnen bovendien voor een gezellige kerstsfeer zorgen. Vanaf vandaag zal er een speciale kersttune beschikbaar zijn via de populaire streamingdiensten. Daarvoor moet je even naar “Nissan Leaf Canto Carol” zoeken.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos