Autosalon van Genève: Skoda onthult elektro-SUV Vision iV

In this world nothing can be said to be certain“, schreef Benjamin Franklin, “except death and taxes.” Oh, en dat ieder nieuw Skoda-studiemodel ‘Vision nog wat’ heet. Want er komt er weer een aan: de Vision iV, een voorproefje van een elektrische coupé-SUV.

De oplettende autoliefhebber zal zich afvragen waarom Skoda weer met zo’n model op de proppen komt. Want in april 2017 onthulde het Tsjechische merk al de Vision E, eveneens een voorproefje van een elektrische coupé-SUV. Die werd aangedreven door twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 300 pk. Zijn accupakket zou volgens Skoda genoeg zijn voor een actieradius van 500 kilometer.

Elektrische MEB-platform

Over de nieuwe Vision iV is nog weinig bekend. De bijgaande schetsen geven een indicatie van zijn uiterlijk, maar hoe de sportief gelijnde SUV werkelijk oogt, zullen we begin maart op de autoshow van Genève zien. De elektro-Skoda staat op het modulaire MEB-platform (Modular Electric Drive Kit) van de Volkswagen Group. Of de Vision iV in productie gaat, is niet duidelijk. Later dit jaar introduceert Skoda zijn eerste EV: de e-Citigo met de aandrijflijn van de e-Up.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven