zaterdag, 10 juni, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsZo gaat de elektrische BMW i7 eruitzien

  Zo gaat de elektrische BMW i7 eruitzien

  BMW is hard bezig met de uitrol van nieuwe elektrische modellen. BMW’s nieuwe elektrische vlaggenschip i7 bevindt zich in een van de laatste ontwikkelingsstadia. Dat betekent dat hij momenteel uitgebreid wordt getest. Ook zijn er nieuwe foto’s van de 7-Serie met minder camouflage.

  De nieuwe BMW i7 wordt zoals bekend een elektrische sedan in het luxe segment. Hij zal daar vooral de concurrentie aan moeten gaan met de Mercedes EQS en de Lucid Air. De Porsche Taycan zit ook in dat segment maar is compacter en sportiever terwijl de Tesla Model S, ondanks de updates, misschien wel het einde van zijn lifecycle nadert. Maar er komt meer concurrentie aan. Zo is Audi bezig met een elektrisch topmodel en ook de Polestar 5 zou wel eens een interessante outsider kunnen zijn.

  Tijdens de testritten van de nieuwe elektrische 7-Serie van BMW heeft men, onder behoorlijk extreme weersomstandigheden, geëvalueerd hoe de elektrische aandrijflijn voldoen. Ook werden de werking van het onderstel en andere zaken getest. Dit gebeurde onder anderen tijdens winterse omstandigheden in het noorden van Zweden.

  Design

  BMW maakt van de gelegenheid gebruik om wat foto’s van die testritten vrij te geven. Die onthullen iets meer over het design van de hybride versie van de nieuwe BMW 7-serie. Er is nu namelijk minder verhullende beplating zodat er wat meer van het ontwerp te zien is. Daarbij vallen vooral de gesplitste koplampen op. Aan de hand van de andere recente elektrische modellen van BMW mogen we verwachten dat ook de i7 relatief grote ‘nieren’ krijgt. Ook de ‘Hofmeister knik’ in de C-stijl, die steeds meer BMW’s handelsmerk wordt, zal aanwezig zijn. Wat ook opvalt is dat BMW met de nieuwe generatie van de 7-Serie nog steeds het traditionele sedan-model blijft volgen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mercedes met de EQS, die een veel meer gewelfde, aerodynamische carrosserie heeft.

  Aandrijflijn

  Eerder was al bekend dat de elektrische 7-Serie de vijfde generatie van BMW’s eDrive aandrijflijn zal krijgen. Die gebruikt BMW ook al in de i4 en iX. BMW laat ons nog raden naar de details over de aandrijflijn van de i7. Maar we mogen verwachten dat de accu- en motorconfiguratie van de i7 niet veel zal afwijken van die van de iX. Het topmodel daarvan, de xDrive 50, heeft een 379 kW elektromotor en een 105,2 kWh accupakket. Aan de hand van de specificaties van dat model zal ook de i7 een actieradius van meer dan 600 kilometer kunnen halen. Daarmee blijft hij in de buurt van de Tesla Model S en Mercedes EQS.

  De BMW i7, die op het aangepaste CLAR-platform staat, zal uiteraard met verschillende aandrijflijnen en accupakketten verkrijgbaar zijn. Zo zal er hoogstwaarschijnlijk ook een basismodel met een accupakket van ongeveer 80 kWh komen, en zullen er ook eenvoudigere aandrijvingsopties dan een topmodel met vierwielaandrijving met drie elektromotoren komen. Dat topmodel zou, omdat de 7-Serie in een hoger segment dan de iX zit, bovendien wel eens een stuk krachtiger dan de 379 kW van de iX zijn.

  Prijzen

  Net zoals de specificaties moet BMW ook nog de prijzen van de i7 bekendmaken. Die zullen boven de 100.000 euro beginnen. Als de nieuwe generatie van de 7-Serie eenmaal op de markt is, is hierbij het ‘Power of Choice’ principe van toepassing. Dat wil zeggen dat men voor de 7-Serie één platform gebruikt voor alle aandrijfvarianten van de 7-Serie. Kopers kunnen naast de volledig elektrische i7 ook kiezen voor een plug-in hybride, benzine- en dieselversies van de volgende generatie van de 7-Serie.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Ontdek de BMW iX5 Hydrogen: is dit de toekomst van waterstofauto’s?

  Er zijn weinig vragen in de automotive die je vaker langs hoort komen; wordt het nou wat met die waterstofauto? BMW gooit met deze iX5 Hydrogen nog wat olie op het vuur...

  e-Videos