Albert Heijn en Eneco plaatsen 120 snellaadstations

Albert Heijn en Eneco plaatsen 120 snellaadstations

Shop & Charge, dat kan binnenkort bij de Albert Heijn supermarkten, waar men dit jaar een groot aantal snellaadpunten zal realiseren. De supermarktketen is hiervoor een samenwerking aangegaan met Eneco eMobility, dat maar liefst 120 snellaadstations met elk twee oplaadpunten zal installeren.

Verduurzamen

Die snellaadpunten komen niet alleen bij de Nederlandse AH-vestigingen, maar ook bij een aantal Belgische. Albert Heijn wil verregaand verduurzamen in het kader van de slogan ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ Sinds 2018 heeft Albert Heijn de eigen CO2-uitstoot met 92% teruggedrongen. Dit is mede gerealiseerd door de overstap naar 100% Hollandse windenergie.

Tweeduizend oplaadpunten

Met het plaatsen van oplaadpunten zet Albert Heijn opnieuw stappen op weg naar een verdere duurzaamheid. De supermarktketen wil tegen 2025 minstens 2.000 oplaadpunten geïnstalleerd hebben. Ah wil het haar klanten op die manier makkelijker willen maken om – “naast natuurlijk fietsen of lopen” – met een duurzaam vervoermiddel naar de winkel te komen.

In de gepubliceerde rendering zien we een Alpitronic HYC300Hypercharger met twee CCS-laadaansluitingen. Het is in het persbericht niet duidelijk of men in het kader van het partnerschap uitsluitend deze HPC-laders zal gaan plaatsen. Wat wél duidelijk is, dat de energie van de laadpalen 100 procent groene stroom is, van Eneco-dochter HollandseWind.

Samenwerking

“We zijn ook ontzettend trots op deze samenwerking waarin we snelladen toegankelijk maken voor onze klanten. Op deze manier helpen we onze klanten duurzamer te worden”, aldus Rob Heesen, directeur Foodservice & Concepten bij Albert Heijn.

Joris Laponder, CCO van Eneco eMobility: “We zijn erg trots op deze samenwerking en kijken ernaar uit om samen met Albert Heijn bij te dragen aan een groenere toekomst voor Nederland en België. Deze samenwerking is een belangrijke stap in de transitie naar schonere mobiliteit.”

Vorig artikelFresco Motors probeert het nu weer met de Fresco XL
Volgend artikelZo gaat de elektrische BMW i7 eruitzien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in