Volkswagen Group e-mobiliteit

Volkswagen gaat nog meer investeren in e-mobiliteit

De Wolfsburgse autofabrikant Volkswagen gaat de komende vijf jaar bijna 60 miljard euro investeren in hybridisatie, elektromobiliteit en digitalisering. Dat is ongeveer tien procent meer dan de Volkswagen Group aanvankelijk aan elektrische mobiliteit wilde investeren.

Volkswagen heeft ook de planning voor de komende tien jaar aangepast. Over tien jaar wil de Volkswagen Group 75 volledig elektrische modellen in het programma hebben, plus zestig hybride modellen. De Volkswagen Group verwacht dat het over tien jaar ongeveer 26 miljoen elektrische voertuigen zal hebben verkocht. Volkswagen is ook van plan om tegen 2029 bijna zes miljoen hybride voertuigen te verkopen.

Grootste deel op MEB-platform

Om het belang van zo’n specifieke voertuigarchitectuur te illustreren: van die 26 miljoen eenheden zullen er ongeveer 20 miljoen MEB-platform worden gebouwd. Een groot deel van de andere zes miljoen voertuigen zal zijn gebaseerd op het krachtigere PPE-platform.

ID.Next in Emden

Voorts bevestigt de Volkswagen Group dat de elektrische ID.Next vanaf 2022 in de VW-fabriek in Emden zal worden gebouwd. De beslissing over een nieuwe fabriek waar auto’s van meerdere merken uit de VW Group zullen worden gebouwd, moet tegen het einde van het jaar worden genomen.

Amerika

Volkswagen America is gestart met de bouw van een fabriek voor elektrische voertuigen. De site van Chattanooga, waar de productie van EV’s in 2022 van start gaat, wordt Volkswagen’s Noord-Amerikaanse assemblagebasis voor elektrische voertuigen op basis van het MEB-platform. Vooralsnog wordt de ID.Crozz alleen in Zwickau gebouwd. Zodra de fabriek in 2022 klaar is, zal ook daar de ID.Crozz worden gebouwd. Ook komt er een productielijn voor het assembleren van accupakketten.

China

Goed nieuws uit China. Daar is de nieuwe fabriek van de SAIC-Volkswagen joint venture klaar. Deze legt zich toe op de productie van elektrische voertuigen die wederom op basis van het MEB-platform worden gebouwd. De preproductie van de voor China aangepaste ID.3 is al gestart. De serieproductie zal naar verwachting in oktober 2020 van start gaan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven