zondag, 2 april, 2023
Meer...

  Lotus Eletre

  98.690

  26/10/2022

  Lotus heeft zijn eerste elektrische SUV gelanceerd. Het Britse merk had bij eerdere aankondigingen nog niet zo veel over de specificaties en prijzen van de Eletre verteld. Daarvan is nu uiteraard meer bekend van gemaakt al blijven er nog wat zaken onduidelijk. In ieder geval zal de Lotus Eletre verkrijgbaar zijn voor iets minder dan een ton.

  30/03/2022

  Steeds meer sportautofabrikanten begeven zich op de markt van EV’s. De eerste was Porsche met de Taycan, later volgde ook Rimac met de 100% elektrisch aangedreven Nevera, Audi met de e-tron GT en Lotus meent na de Evija ook een elektrische SUV te moeten aanbieden.

  23/09/2021

  Lotus heeft een tijdje geleden aangekondigd dat het meerdere elektrische modellen ontwikkelt. De nieuwe Emira is het laatste Lotus-model met verbrandingsmotor. Naast de Evija, die zijn eigen platform heeft, komen er nog 3 modellen, waaronder een sportwagen op een nieuw E-Sports platform.

  01/09/2021

  Sportwagenfabrikant Lotus heeft meer bekendgemaakt over zijn elektrificatieplannen voor de komende vijf jaar. Daarin staat dat er maar liefst vier nieuwe elektrische auto’s op de planning staan. Twee SUV’s, een coupé en een sportwagen. De eerste SUV komt volgend jaar al op de markt.

  19/12/2019

  De ontwikkeling van de eerste volledig elektrische Lotus, de Evija, vordert gestaag. De ingenieurs zijn de dynamiek van het onderstel aan het testen. Dat doen ze zonder rijhulpmiddelen of torque-vector besturing. Dat is toch een aardige prestatie met een auto die bijna 2000 pk onder de motorkap heeft.

  17/07/2019

  Gisteren vond de wereldpremière plaats van de nieuwe Lotus Evija. Er was een grote belangstelling voor de onthulling. Logisch, het is alweer even geleden dat Lotus een volledig nieuw model onthulde. Maar de onthulling van de Evija was ook extra bijzonder omdat deze nieuwe, volledig elektrische Lotus een vermogen van maar liefst 2000 pk heeft.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 590
  • Winter: 440

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.