maandag, 22 juli, 2024
Meer...

  Lotus Eletre

  124.090

  18/11/2023

  Laten we vooral niet zeuren over of de Eletre een echte Lotus is. Een Maybach is geen echte Maybach en Spyker geen echte Spijker en een Smart geen echte Smart. Laten we vooral blij zijn dat Geely zich heeft ontfermd over het Britse sportautomerk. Het bestaansrecht van Lotus neemt alleen maar toe dankzij de Chinese sugar daddy.

  09/09/2023

  Lotus ondergaat een opmerkelijke transitie. Het Britse merk, ooit synoniem voor lichtgewicht en wendbare sportwagens, is nu al een jaar of zes eigendom van Geely. Onder de hoede van het ambitieuze Geely slaat Lotus een geheel nieuwe richting in en dat is goed te zien aan de Evija en Eletre, en ook aan de gisteren geïntroduceerde Lotus Emeya.

  30/06/2023

  Lotus, de iconische Britse autofabrikant die nu onder de hoede van het Chinese Geely opereert, heeft de orderboeken geopend voor zijn eerste volledig elektrische SUV, de Eletre. Vergeleken met de exclusieve Evija hypercar heeft de Lotus Eletre een veel bereikbaarder prijskaartje – rond de ton – en hij kan nu in Nederland worden besteld.

  05/06/2023

  Het Britse automerk Lotus is bezig om zijn vertegenwoordiging in Nederland uit te breiden. Met de opening van vier nieuwe dealerships in Houten, Amstelveen, Veghel en later in de regio Rotterdam, zet Lotus een grote stap om de aankomende Eletre onder de aandacht van de geïnteresseerden te brengen.

  26/10/2022

  Lotus heeft zijn eerste elektrische SUV gelanceerd. Het Britse merk had bij eerdere aankondigingen nog niet zo veel over de specificaties en prijzen van de Eletre verteld. Daarvan is nu uiteraard meer bekend van gemaakt al blijven er nog wat zaken onduidelijk. In ieder geval zal de Lotus Eletre verkrijgbaar zijn voor iets minder dan een ton.

  30/03/2022

  Steeds meer sportautofabrikanten begeven zich op de markt van EV’s. De eerste was Porsche met de Taycan, later volgde ook Rimac met de 100% elektrisch aangedreven Nevera, Audi met de e-tron GT en Lotus meent na de Evija ook een elektrische SUV te moeten aanbieden.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 545
  • Winter: 415

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.