Beijing wil in 2020 maar liefst 20.000 elektrische taxi’s

Volgend jaar vijf miljoen EV’s op de Chinese wegen

Dat China wereldwijd de grootste markt voor elektrische voertuigen is, blijkt ook uit het feit dat alleen al de stad Beijing volgend jaar 20.000 elektrische taxi’s op de weg wil hebben. De stad wil op deze manier haar bijdrage leveren aan een schoner milieu.

Wang Jianhua, president van de Beijing Taxi Association, vertelde dit afgelopen vrijdag terwijl er 800 elektrische taxi’s aan lokale taxibedrijven werden afgeleverd door Beijing Electric Vehicle Co. (BJEV), China’s grootste fabrikant van elektrische voertuigen. Beijing wil de 70.000 taxi’s in de stad zo snel mogelijk vervangen door elektrische voertuigen). Het stadsbestuur heeft vorig jaar een plan om de luchtverontreiniging in de stad tegen te gaan. Daarin stond onder meer dan uitgebracht al het openbaar vervoer voortaan elektrisch moet zijn.

Verwisselbare accupakketten

De nieuwe taxi’s hebben niet alleen een actieradius van 300 kilometer, de chauffeurs kunnen het lege accupakket bovendien binnen drie minuten omwisselen voor een volle. Zo kunnen ze in no-time weer de weg op. BJEV heeft al zo’n 100 wisselstations voor accupakketten in Beijing gebouwd. Volgens Zhang Xiyong, manager van Beijing Automotive Group Co. (de holding van BJEV), zal BJEV dat aantal komend jaar uitbreiden met nog eens 190 laad- en wisselstations.

Vijf miljoen EV’s

China is een groot voorstander van elektrische voertuigen en ziet deze als een van dé oplossingen om de luchtverontreiniging te verminderen. Om aan te geven om welke aantallen het gaat: volgens Xu Yanhua, waarnemend hoofd van het Chinese verbond van automobielfabrikanten, verwacht men dat er volgend jaar in China zo’n vijf miljoen EV’s rondrijden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven