Elektrische Porsche Taycan

Elektrische Porsche Taycan maakt indruk tijdens 24-uurs rijtest

De Taycan moet de eerste volledig elektrische sportwagen van Porsche worden. Nog een paar weken en hij wordt onthuld. In de tussentijd is Porsche de Taycan nog uitgebreid aan het testen. Zo reed een preproductie-exemplaar een testrit van 24 uur op hoge snelheid.

De elektrische Porsche Taycan legde in die 24 uur een afstand van maar liefst 3425 kilometer af, meldde Porsche.  De 3425 kilometer die de Porsche Taycan in 24 uur aflegde is aanzienlijk meer dan de record-afstand van 2781 kilometer die in 24 uur met een Tesla Model 3 (Long Range) werd afgelegd. Die laatste afstand was overigens wel op de openbare weg gereden, wat uiteraard nogal wat scheelt.

Taycan kan gedurende langere tijd op hoog vermogen rijden

De Duitse autofabrikant opperde al eerder het idee dat de Taycan, in tegenstelling tot andere elektrische high performance auto’s, gedurende langere tijd een hoger vermogen zal kunnen blijven leveren. Daarom gaf Porsche eerder maand al de gegevens vrij van een test waarin er met de Taycan dertig sprints van nul tot tweehonderd kilometer/uur werden uitgevoerd.

Elektrische Porsche Taycan

 

De recente duurtest is nog een stukje pittiger. Op de hogesnelheidsbaan bij het Italiaanse Nardò werd 24 uur lang met de Taycan gereden met een snelheid tussen 195 en 215 km/u. De cyclus was als volgt: rijden tot de accu leeg was, snelladen en van coureur wisselen en dan nogmaals rijden tot de accu weer opgeladen moest worden. De gemiddelde snelheid bedroeg – inclusief laadtijd – maar liefst 142 kilometer per uur.

“Duurtest zonder problemen”

Stefan Weckbach, Vice President van de Taycan productlijn, was blij met de resultaten. “De Taycan beheerst deze ambitieuze duurtest zonder problemen”. Hij voegt eraan toe: “het in Nardò behaalde resultaat benadrukt de voordelen van de unieke 800-volt technologie. Voordat de Taycan aan het eind van het jaar op de markt wordt gebracht, hebben we meer dan zes miljoen testkilometers over de hele wereld afgelegd.” Hij benadrukte dat niet alleen het 800-volt energiesysteem maar ook het geavanceerde thermomanagementsysteem van de Taycan de test zo succesvol maakten. Weckbach merkte op dat de test is uitgevoerd bij piektemperaturen van 42 graden Celsius. De rijbaan had soms een temperatuur van 54 graden Celsius.

Elektrische Porsche Taycan

 

Onthulling Taycan op 4 september

De nieuwe Taycan wordt onthuld maar tijdens een eigen event. Porsche is van plan om de productieversie van de Taycan en alle bijbehorende informatie niet op de IAA in Frankfurt maar tijdens een eigen event bekend te maken. De onthulling vindt op 4 september tegelijkertijd plaats in Duitsland, Canada en China.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven