donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVernieuwde Tesla Model S en X, de Plaid kan besteld worden én...

  Vernieuwde Tesla Model S en X, de Plaid kan besteld worden én de Roadster komt er aan

  Volop nieuws over Tesla deze dagen. De Amerikaanse autofabrikant noteerde haar eerste jaarwinst. Verder komt er een update voor de Model 3, S en X, de Semi is inderdaad gereed voor productie én we mogen reikhalzend uitkijken naar de RoadSter.

  Tesla Model S update

  Model S en Model X

  Het werd natuurlijk ook hoog tijd voor een update van de Model S en Model X. De modellen hebben hun beste tijd een beetje gehad. Maar of deze update ze weer daadwerkelijk nieuw leven in zal blazen, is nog even afwachten. De aanpassingen aan het uiterlijk zijn conform die van eerder beschreven updates aan de Model 3: de chromen accenten zijn vervangen door zwarte accenten. Ook is de voorzijde op detail gewijzigd. Het interieur heeft een grotere wijziging ondergaan. Het eerste wat opvalt is het ‘halve’ stuur met afgeplatte onderkant en bovenkant. Het ziet er gelikt uit maar of je daar vrienden mee maakt, dat betwijfelen we. Want zo’n stuur is serieus flink wennen.

  Tesla Model X update

   

  Nog minimalistischer

  De rest van het interieur heeft wel een mooie en zinnige facelift gekregen. Het grote display, dat eerst in ‘portrait’-stand stond, staat voortaan in ‘landscape’-stand. Verder is het interieur nog iets minimalistischer geworden want de hendels zijn vervangen door aanraakgevoelige knoppen op het stuur. Tesla heeft ook de tweede zitrij van de model S verbeterd. Deze heeft voortaan drie echte zitplaatsen, die meer hoofdruimte en beenruimte bieden. De wegklapbare armsteun heeft een geïntegreerde opbergruimte waarin je draadloos je smartphones kunt opladen.

  Tesla Model S update

   

  Plaid+

  Ook onder de motorkap zijn er wijzigingen. De veelbesproken Plaid-uitvoering komt er eindelijk aan. Je kunt de Model S én X voortaan bestellen met een vermogen van 749 kW. Dat is meer dan 1000 pk!  (1020 pk). De sprint van 0 naar 100 km/u gaat met de Model S in zo’n 2 seconden, de Model X zal er een halve seconde langer over doen. Het rijbereik bedraagt respectievelijk 628 kilometer en 547 kilometer. Als deze uitvoering nog niet snel genoeg is (wat wij uiteraard betwijfelen), dan is er ook nog een Plaid+. Deze levert een vermogen van 807 kW (1100 pk). Daarmee hoef je je in ieder geval niet meer af te vragen of je de klinkers uit de straat rijdt.

  Tesla Model 3 update

  Model 3

  Ook de Model 3 krijgt aan de buitenzijde voortaan zwarte accenten, zoals we al eerder schreven. Maar er zijn ook wat technische verbeteringen. Ten eerste krijgt hij een warmtepomp. Daarmee is de efficiëntie onder winterse omstandigheden een stukje beter. Verder krijgt hij matzwarte instaplijsten en grafietkleurige bedieningselementen voor de voorstoelen. De middenconsole is ook vernieuwd, met onder anderen een met microvezel beklede plek waar je je smartphone(s) draadloos op kunt laden. Ook de zonnekleppen zijn verbeterd, deze worden voortaan met magneten in de bovenste stand gehouden.

  Tesla Semi in productie in Gigafactory Nevada

  Semi

  Eerder deze week schreven we al dat de kans groot is dat Tesla binnenkort met de Semi gaat beginnen. Deze elektrische vrachtwagen blijkt inderdaad op korte termijn in productie te kunnen. Alleen heeft Tesla daar nog een probleem mee: Tesla gaat hem pas bouwen als het zelf accucellen kan maken. Dat moeten de nieuwe ‘4680’ accucellen worden, die Elon Musk afgelopen najaar op de Battery Day aankondigde.

  Tesla Roadster 2022 productie

  Roadster

  Goed nieuws over de lang verwachte Roadster. Deze gaat volgend jaar in productie, bevestigde Elon Musk. De in 2017 geïntroduceerde Tesla Roadster wordt door Musk ‘het toetje’ genoemd. Hij bedoelde dat de Roadster min of meer de kers op de taart is, nadat Tesla de afgelopen jaren auto na auto lanceerde en de productiefaciliteiten enorm liet groeien. De Roadster krijgt volgens Musk in dezelfde driemotorige aandrijflijn als de Model S/X Plaid. Dat betekent dat deze auto duizelingwekkende prestaties krijgt. Elon Musk zegde toe dat Tesla aan het einde van deze zomer een productierijpe Roadster zal presenteren. De productie moet in 2022 van start gaan.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos