zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsEen klassieke elektrische Rolls-Royce? Lunaz Design maakt ze met tientallen tegelijk

  Een klassieke elektrische Rolls-Royce? Lunaz Design maakt ze met tientallen tegelijk

  Het Engelse Lunaz Design is gespecialiseerd in het elektrificeren van exclusieve klassieke auto’s. Lunaz neemt nu ook de klassiekers van Rolls-Royce in het programma op. Ondanks het exclusieve prijssegment gaan deze schijnbaar als zoete broodjes over de toonbank.

  Sterk toegenomen vraag naar elektrische klassiekers

  De in Silverstone gevestigde specialist had al geëlektrificeerde klassieke auto’s van Jaguar en Bentley in het assortiment. Het elektrificeren van Rolls-Royce’s is het antwoord op een sterke toename van de vraag naar de elektrificatie van topklassiekers. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, verdubbelt Lunaz zijn personeelsbestand zelfs. De “Electric Rolls-Royces by Lunaz” worden wereldwijd geleverd maar je krijgt er alleen eentje toegewezen als je een relatie van Lunaz bent. Lunaz Design heeft dus een klantenbestand waar je met recht jaloers op mag zijn.

  Elektrische Rolls Royce Phantom V

  Rolls-Royce Phantom V

  Het is even wennen, zo’n prachtige Rolls-Royce Phantom V uit 1961 met een laadkabel. Maar dat is nu dus wel degelijk mogelijk. De ombouw van Lunaz omvat een grondige restauratie, de inbouw van de eigen elektrische aandrijflijn én een volledig pakket aan hardware- en software-upgrades. Zo’n auto is natuurlijk best zeldzaam en exclusief, maar Lunaz lukt het toch om het elektrificeren van die Rolls in een soort van serieproductie uit te voeren.

  Exclusiviteit is evengoed gegarandeerd, Lunaz beperkt de eerste batch tot ‘slechts’ 30 eenheden. Een aantal om jaloers op te zijn. Dat zou dus ook betekenen dat er ergens 30 antieke Phantoms van die leeftijd beschikbaar zijn. Al kan het natuurlijk ook dat de eigenaren hun Rolls bij Lunaz laten elektrificeren. De eerste bestellingen voor de geëlektrificeerde Rolls-Royce Phantom V zijn al binnen. Deze zijn afkomstig uit het bestaande klantenbestand van Lunaz.

  “Geen enkele auto ter wereld evenaart een Phantom voor aanwezigheid, stijl en betekenis. Door middel van elektrificatie bevorderen we met trots de erfenis van de ‘beste auto ter wereld’, waardoor het bezitten van een Rolls-Royce een bewuste keuze is voor een nieuwe generatie”, zegt David Lorenz, oprichter van Lunaz Design.

  Elektrische Rolls Royce Cloud

  Rolls-Royce Cloud

  Naar aanleiding van de grote vraag naar geëlektrificeerde Phantoms heeft Lunaz besloten om zich ook te richten op het elektrificeren van de Cloud-modellen van Rolls-Royce, zoals de bekende Silver Cloud. Klanten worden uitgenodigd om een van de beschikbare voertuigen te reserveren. Er is keus uit een reeks en modellen zoals de Rolls-Royce Cloud I, Rolls-Royce Cloud II en Rolls-Royce Cloud III, die verkrijgbaar zijn in diverse carrosseriestijlen, waaronder een vierdeurs sedan, tweedeurs coupé en cabriolet.

  David Lorenz: “Een Rolls-Royce Silver Cloud heeft altijd al gestaan als de mooiste uitdrukking van ‘long-range luxury touring’.  Elektrificatie brengt een nieuwe dimensie van bruikbaarheid en betrokkenheid van de bestuurder bij een van de belangrijkste auto’s die ooit is gemaakt”.

  Elektrificatie

  Volgens Lunaz wordt van elke gerestaureerde Rolls-Royce de originele benzinemotor vervangen door een elektrische aandrijving met een vermogen van 275 kW en een koppel van 600 Nm. Beide modellen hebben een bereik van meer dan 480 kilometer. Lunaz vertrouwt hierbij op een accupakket van 120 kWh voor de Phantom V. De elektrische Rolls Royce Silver Cloud moet hetzelfde bereik met een 80 kWh accupakket halen. Natuurlijk zijn de elektrische Rolls-Royce-klassiekers niet goedkoop: voor de Silver Cloud is minstens 390.000 euro nodig, voor de Phantom V minstens 560.000 euro, zonder lokale belastingen en invoerrechten. Maar in dit segment zijn prijzen natuurlijk maar bijzaak.

  Elektrische Rolls Royce

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos