zaterdag, 22 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsRenaults elektrische toekomst heeft een behoorlijk vleugje nostalgie

  Renaults elektrische toekomst heeft een behoorlijk vleugje nostalgie

  Renault staat al jaren synoniem voor innovatie en aanpassingsvermogen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de late 19e eeuw, heeft het Franse automerk zich keer op keer heruitgevonden. Nu staat het merk aan de vooravond van een nieuw tijdperk, gedreven door het elektrische offensief van dochteronderneming Ampere.

  Enkele aangekondigde modellen in de elektrische portfolio, die nu alleen uit de uitlopende Zoe en de recent op de markt gekomen Megane bestaat, zijn geïnspireerd op vroegere succesvolle modellen. Dit geldt met name voor de elektrische Renault Twingo Legend en Renault 5. De elektrische Scenic wordt de eerste Scenic die geen MPV maar SUV is en de nieuwe interpretatie van de Renault 4 is een stuk avontuurlijker dan zijn puur functionele voorganger en lijkt er in de verste verten niet op.

  Renault Twingo Legend – een elektrische opvolger van een cultautootje

  De Renault Twingo, oorspronkelijk gelanceerd in 1993, heeft een cultstatus verworven met zijn unieke ontwerp en speelse karakter. De nieuwste toevoeging, de Renault Twingo Legend, neemt een behoorlijk stukje mee maar behoort tot het elektrische tijdperk. Het ontwerp van de Twingo Legend blijft in grote lijnen trouw aan zijn oorsprong, maar met moderne accenten en een volledig elektrische aandrijflijn.

  Renault Twingo Legend

  De auto wordt aangedreven door een bijzonder efficiënte elektromotor. Renault heeft het over een verbruik van slechts 10 kW per 100 km. Dat zou dan ook wel eens volgens de WLTP-City cyclus kunnen zijn.

  Met een heel aantrekkelijke prijsstelling van minder dan 20 mille richt Renault zich op een heel breed publiek, van stadsbewoners tot milieubewuste consumenten. Ronduit een veelbelovend model. Jammer genoeg moeten we tot 2026 wachten voordat de elektrische Twingo in de showroom staat.

  Een elektrische toekomst voor de Renault 5

  De Renault 5 is nog zo’n iconisch model dat een elektrische hergeboorte ondergaat. Deze auto, bekend om zijn compacte formaat en revolutionaire ontwerp in de jaren ’70, wordt opnieuw geïntroduceerd als een volledig elektrisch voertuig. De nieuwe Renault 5 behoudt zijn karakteristieke uiterlijk, maar is aangepast met hedendaagse technologieën en een milieuvriendelijke aandrijflijn.

  elektrische Renault 5 E-Tech

  De elektrische Renault 5 E-Tech belooft een mix van nostalgie en toekomstgerichte innovatie, gericht op een jonger publiek dat waarde hecht aan zowel stijl als duurzaamheid. Prijsidee: vanaf 25 mille. Dit wordt dus een van dé concurrenten van de Citroën ë-C3. Gelukkig voor Citroën, dat overigens ook nog een goedkopere variant met een prijs van rond de 20 mille heeft aangekondigd, komt de R5 iets later op de markt.

  Gedaantewisseling voor de elektrische Scenic

  De Scenic, ooit Renaults antwoord op de familieauto, wordt ook elektrisch. Deze multi-purpose voertuigen staan bekend om hun ruimtelijkheid en comfort, en de elektrische versie bouwt hierop voort. Maar dan wel in de vorm van een SUV. De elektrische Renault Scenic E-Tech Electric biedt niet alleen voldoende ruimte voor gezinnen, maar doet dit met een minimale ecologische voetafdruk.

  elektrische Renault Scenic E-Tech Electric

  Dit wordt ongetwijfeld een aantrekkelijke optie voor gezinnen die op zoek zijn naar een duurzame, maar toch praktische auto. De elektrische Renault Scenic zal in 2024 in de showroom staan.

  Renault 4 krijgt een echt nieuwe toekomst

  De Renault 4, ooit een symbool van functionele, betaalbare mobiliteit, maakt zijn comeback als een elektrisch voertuig.

  elektrische Renault 4 E-Tech

  Nu eens geen herinterpretatie van een klassieker met een mix van nostalgie en moderne technologie, maar een geheel nieuw concept dat met name jonge, milieubewuste automobilisten zal aanspreken. De lancering is gepland voor 2025 en we zien er nu al naar uit.

  Elektrisch offensief

  Het elektrische offensief van Renault/Ampere toont een duidelijke visie op de toekomst van mobiliteit, waarbij historisch erfgoed wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën. Elk model in de elektrische reeks belooft een unieke mix van stijl, functionaliteit en duurzaamheid, waardoor Renault een stevige positie in de elektrische voertuigenmarkt kan realiseren. Met deze nieuwe modellen zet Renault een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst, zonder de rijke historie en het karakteristieke design waar het merk bekend om staat, uit het oog te verliezen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos