vrijdag, 26 april, 2024
Meer...
    Homee-NieuwsPorsche Taycan: ook zonder Turbo- of 4S-label

    Porsche Taycan: ook zonder Turbo- of 4S-label

    Vanaf 11 december leest, ziet en hoort u de (video)review van de Porsche Taycan 4S, die onze redacteur Werner Budding deze week in de omgeving van de Poolcirkel heeft getest. Omdat Porsche een tijdelijk publicatieverbod heeft opgedrongen, zodat journalisten van over de hele wereld vanaf 11 december tegelijk hun bevindingen over de 4S kunnen uiten, leest u hier nu niks over de rij-eigenschappen. Maar we kunnen wel verklappen dat het zeker is dat Porsche met een instap-Taycan komt. De Taycan zonder toevoeging.

    Niet eerder dan eind 2020

    Reken op eind 2020, dan komt de minder dan een ton kostende elektrische sportsedan op z’n vroegst op de markt. Uiteraard lieten de engineers van Porsche in het hoge noorden van Finland bijzonder weinig los over de specificaties van de basis-Taycan. Maar een praatgrage Belgische Porsche-dealer kletste zijn mond onlangs voorbij en Porsche zelf heeft in eerdere instantie al aangekondigd met minimaal drie aandrijfvarianten van de Taycan te komen, dus is de komst van de kale Taycan hartstikke zeker. Bovendien past het ook keurig binnen de huidige leveringsstrategie van Porsche, die steevast bestaat uit een basisvariant, een iets dikkere versie, die vaak het S-label krijgt, en een Turbo (S). Niet dat er overigens ook maar iets van een turbo, of wat erop lijkt, is te vinden in de Taycan Turbo. Om de hiërarchie binnen het modellengamma te duiden heeft Porsche gekozen voor de benaming Turbo en Turbo S. Beetje gek, maar ook wel weer logisch, zeker gezien de geschiedenis die Porsche heeft met het fenomeen Turbo.

    Porsche Taycan elektrisch laden

    Interessant voor een groter publiek

    Een Taycan Turbo en Turbo S hebben altijd het Performance Battery Plus accupakket aan boord, met een maximale energie-inhoud van 93,4 kWh. De nu gelanceerde 4S heeft standaard 79,2 kWh en optioneel, voor 6886 euro, kun je kiezen voor de Battery Plus accu. Het lijkt dus volstrekt logisch dat Porsche de basis-Taycan uitrust met de basis-accu, die van net geen tachtig kWh. Dat tezamen met een kariger uitrusting, misschien zelfs alleen achterwielaandrijving en dan dus slechts één aanwezige elektromotor, zonder luchtvering en zonder de Porsche Performance remmen zou de prijs wel eens richting de negentig mille kunnen gaan. Dat maakt de Taycan in Nederland interessanter voor een groter publiek. Niet in de laatste plaats omdat de helft van dat bedrag in het lage bijtellingstarief valt. Een Taycan 4S, Turbo of Turbo S schaf je aan, omdat je hem graag wilt hebben, niet vanwege een lucratief fiscaal voordeel. Voor die basis-Taycan zouden wel eens andere aankoopmotieven kunnen ontstaan. Zeker als Porsche die versie nog in 2020 kan leveren. Een elektrische sportsedan van Porsche, voor de prijs en het fiscale voordeel van een Tesla Model S of een lekker uitgeruste Jaguar i-Pace, Mercedes EQC of Audi e-tron. Dat biedt kansen.

    Gerelateerd

    1 REACTIE

    1. Kom maar op met die instapper. Voor veel leasers erg interessant om zakelijk een Porsche te kunnen rijden.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in

    Meer e-Nieuws

    e-Videos