donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsPorsche Taycan 4S: minder vermogen maar veel betaalbaarder

  Porsche Taycan 4S: minder vermogen maar veel betaalbaarder

  De Porsche Taycan is amper een maand geleden onthuld of er komen al nieuwe varianten bij. Logisch, Porsche wil met Taycan de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de Tesla Model S. Daarom komt er een betaalbaardere uitvoering bij in de vorm van de Porsche Taycan 4S.

  Dat zal overigens niet de enige uitbreiding van de Taycan-range zijn. Porsche is namelijk van plan om onder de Taycan 4S nog een paar uitvoeringen uit te brengen. En terwijl de 4S, die begin volgend jaar van de band zal rollen, echt al beduidend betaalbaarder is dan de Turbo (S).

  Veel goedkoper

  Het prijsverschil tussen de Taycan 4S  en de Turbo (S) is fors. De Porsche Taycan 4S is namelijk verkrijgbaar voor 109.000 euro. Wie wat meer vermogen en een grotere actieradius wil kan kiezen voor de Porsche Taycan 4S Performance Battery Plus, deze kost 115.886 euro. Inderdaad, met deze prijzen is het prijsverschil met de Tesla Model S en Model X een stuk kleiner geworden.

  Prestaties

  Porsche vertelt dat de Taycan 4S, die uiteindelijk dus centraal in de Taycan-range moet komen, een uitstekende prijs/prestatieverhouding biedt. Het prijsverschil moet ergens vandaan komen en dat merken we terug in het vermogen. De 4S heeft wat lichtere motoren, die samen in overboost-modus altijd nog 530 pk leveren. De iets duurdere Performance Battery Plus-uitvoering heeft in de overboost-modus 571 pk. Uiteraard zijn de prestaties iets minder indrukwekkend maar een top van 250 km/uur en een acceleratie van 0 tot 100 km/uur in 4 seconden is natuurlijk nog steeds prima.

  Bijkomend voordeel

  Wat minder power heeft ook een bijkomend voordeel, namelijk een grotere actieradius. De normale Porsche Taycan 4S heeft met het accupakket van 79,2 kW een actieradius van ruim 400 kilometer, de Taycan 4S Performance Battery Plus komt op een lading van het 93,4 kWh accupakket 465 kilometer ver. Omdat die laatste met 270 kW ook een stuk sneller kan worden geladen dan de normale Taycan 4S (225 kW) hebben wij het vermoeden dat de meeste kopers van eenTaycan  4S voor de Performance Battery Plus zullen kiezen. Beide versies van de 4S hebben uiteraard vierwielaandrijving.

  Zo herken je de Taycan 4S

  De echte liefhebbers herkennen de verschillen tussen de modellen vaak direct aan de details. Bij de Taycan 4S moeten ze dan goed opletten. De voor- en achterbumpers zijn wat minder agressief van vorm en de 4S heeft ook nieuwe 19-inch Turbo S Aero-wielen. Achter die wielen zien je rode remklauwen met remschijven van 358 mm (achter) en 360 mm (voor). Nog minder duidelijk zichtbaar is de iets grotere bodemvrijheid van de Taycan 4S.

  Uitrusting

  Ondanks de lagere prijs is ook de Taycan 4S standaard uitgerust met adaptieve luchtvering, 4D Chassis Control, Dynamic Light System Plus LED-koplampen, gedeeltelijk lederen bekleding en het inmiddels bekende 10,9-inch instrumentenpaneel.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos