Elektrische Porsche Taycan heeft 6 miljoen testkilometers afgelegd

Het duurt nog tot en met september voordat de Porsche Taycan officieel wordt geïntroduceerd. Tot die tijd wordt de elektrische sportwagen nog aan enkele laatste tests onderworpen. Als de Taycan eind dit jaar in productie gaat, hebben meer dan tweehonderd prototypes zo’n 6 miljoen testkilometers afgelegd.

Het model doorloopt hetzelfde zware testprogramma als auto’s met een verbrandingsmotor. Er zijn echter een aantal EV-specifieke zaken die veel aandacht verdienen. Zo moeten de batterij en het laadsysteem ook in extreem koude en hete klimaten optimaal functioneren. Ook heeft Porsche ontwikkelingstijd besteed aan de hittehuishouding. De Taycan moet in staat zijn om keer op keer maximaal te accelereren zonder dat de aandrijflijn oververhit raakt.

Plus 50 graden Celsius

Porsche heeft zijn vierdeurs coupé in dertig landen getest, waaronder de Verenigde Staten, China, Verenigde Arabische Emiraten en Finland. In totaal hebben prototypes ongeveer 6 miljoen kilometer afgelegd bij temperaturen van min 35 tot plus 50 graden Celsius. De Taycan is getest in hele droge en natte klimaten (luchtvochtigheid tussen de 20 en 100 procent), op hoogtes tussen 85 meter onder zeeniveau en 3000 meter daarboven. Porsche heeft zijn nieuwe model meer dan 100.000 keer opgeladen.

Nordschleife

De Taycan is daarbij niet alleen in de echte wereld op de proef gesteld, maar ook in een digitale omgeving. Testrijders hebben meer dan 10 miljoen kilometer in simulatoren doorgebracht, onder meer op een virtuele voorstelling van de Nordschleife van de Nürburgring. Dit om onder meer het energiemanagement van de elektrische aandrijflijn te testen. Dat is nodig, aldus Porsche, om over enige tijd een rondetijd van minder dan 8 minuten op de Ring neer te kunnen zetten. De Taycan gaat in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/h en heeft een NEDC-actieradius van ruim 500 kilometer.

1 Commentaar

 • EV| 12/04/2019 bij 16:07

  op 1 lading ???? zoo hee

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven