Seat komt met volledig elektrisch model van 20.000 euro

Als onderdeel van Volkswagens grote elektro-offensief komt ook Seat met meerdere EV’s. De El-Born en de elektrische Mii zijn de eerste twee. Daarna volgt onder meer een model voor een vanafprijs van 20.000 euro.

De auto zal komen te staan op een nieuw platform. Seat ontwikkelt dat samen met Volkswagen. Het is simpel gezegd een compactere versie van het MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten). Daarop komen toekomstige elektrische modellen te staan met een lengte tot 4 meter. Seat heeft als doel de EV bereikbaar te maken voor een groter publiek. Er moet dus een auto komen die rond de 20.000 euro kost, wat meer dan 10.000 euro minder is dan een huidige Renault Zoe.

Ook plug-in hybride voor Cupra

Seat komt daarnaast met een hele reeks plug-in hybrides. Er komen onder meer stekkervarianten van de volgende generatie Leon (die later dit jaar wordt gepresenteerd) en de Tarraco. Ook heeft Seat sinds begin vorig jaar een sportief submerk: Cupra. Dat introduceert eveneens een aantal plug-in hybrides: de Cupra Leon en de Cupra Fermentor. Die laatste stond in conceptvorm op de autoshow van Genève en had een 245 pk sterke plug-in hybrideaandrijflijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven