zondag, 2 april, 2023
Meer...

  Smart #1

  41.395

  27/01/2023

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  28/09/2022

  Wie wel eens op bijvoorbeeld Facebook rondneust, heeft wellicht onlangs de advertenties van de Smart #1 gespot. Dat was voor ons een teken dat de lancering van dit model nabij is. Nu Smart de eerste Europese prijzen van de #1 bekend maakt en je ook een productieplek kunt reserveren, is die lancering zelfs heel nabij.

  11/04/2022

  Met de Smart #1 komt binnenkort het eerste voertuig op de markt, dat het resultaat is van een samenwerking tussen Mercedes-Benz en Geely. De Smart #1 is in tegenstelling tot wat we van dit merk gewend zijn, geen klein autootje maar een compacte SUV.

  23/11/2021

  Buick onthulde het Smart Pod-concept en deed dat opmerkelijk genoeg niet op de LA Auto Show maar op een show in het Chinese Guangzhou. Het concept wordt uiteraard aangedreven door het elektrische Ultium-platform van moederbedrijf GM en is bedacht door de eigen Advanced Design Studio.

  04/11/2021

  De Duitse Netwerkbeheerder Netze BW lanceert de laatste twee “smart home charging” gridlabs in de plaatsen Wangen en Künzelsau. Hier zal Netze BW het komende half jaar een aantal gezinnen een elektrische auto ter beschikking stellen en onderzoeken of er door het opladen knelpunten ontstaan.

  04/11/2021

  Hyundai introduceert de SmartCharging-app die duurzaam en slim laden mogelijk maakt. Met deze app helpt Hyundai het elektriciteitsnet optimaal te balanceren en kunnen gebruikers hun elektrische auto zo duurzaam mogelijk opladen. Een oplossing voor zowel berijders als energieleveranciers.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 380
  • Winter: 280

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.