Opvolger Pagani Huayra met V12 of elektrische aandrijflijn

Elektronieuws uit onverwachte hoek. Pagani komt in 2021 met een opvolger voor zijn monsterlijke Huayra. De nieuwe supersportwagen – die vooralsnog door het leven gaat als C10 – krijgt weer een twinturbo V12 van Mercedes-AMG, maar zal ook in een volledig elektrische uitvoering leverbaar zijn.

“Er zijn geen bestaande of potentiële klanten die om een volledige elektrische auto hebben gevraagd”, aldus Christopher Pagani, zoon van oprichter Horacio, tegenover Road & Track. “Er zijn bovendien geen dealers die erom hebben gevraagd, maar wij geloven erin. Het zal een enorme uitdaging voor ons zijn, maar dat helpt ons om creatief te zijn, om proactief te zijn en om onze fantasie te gebruiken. Het is een ontzettend duur project, maar volgens ons het juiste om te doen.”

Huayra Roadster

Pagani levert op dit moment alleen de Huayra Roadster. Het model wordt aangedreven door een 6,0 liter twinturbo V12 met 764 pk en 1000 Nm koppel. Van de Roadster worden maar honderd exemplaren gebouwd. Naar verluidt zijn ze allemaal al verkocht. Pagani maakt zich nu op voor de Huayra BC Roadster, de open versie van de lichtgewicht Huayra BC, waarvan maar twintig stuks komen. Voor de aandrijving zorgt dezelfde twaalfcilinder als in de Huayra Roadster, maar dan met 755 pk en 1100 Nm.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven