Nieuw gezicht voor tweede generatie Opel Mokka

Opel presenteert de nieuwe, elektrische Mokka-e. Nu Opel deel uitmaakt van de PSA Group waait er merkbaar een frisse wind door de Duitse gelederen. De tweede generatie van de Mokka is ontworpen volgens Opels nieuwe designstrategie en kun je onder anderen herkennen aan de nieuwe ‘Vizor’.

Nieuwe designstrategie met ‘Vizor’

De Mokka was altijd al een redelijk stoer model en dat is met het nieuwe model niet anders. Ook met de nieuwe door PSA geïnitieerde designstrategie is de Mokka een compacte, stoere SUV met een hoge zitpositie. Daarbij heeft hij de nieuwe ‘Vizor’ tussen de koplampen waaraan we de nieuwe Opels voortaan kunnen herkennen. Ook het ‘Pure Panel’ dashboard is nieuw.

 

“De nieuwe Opel Mokka is een blikvanger en zal de perceptie van ons merk veranderen. Met dit model vinden we ons merk opnieuw uit en introduceren we onze designstrategie voor het komende decennium”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller. “De Mokka is in alle opzichten efficiënt, innovatief en plezierig en vertaalt de merkwaarden van Opel op vooruitstrevende wijze: spannend, bereikbaar en Duits. Het is bovendien de eerste Opel die direct vanaf de marktintroductie leverbaar is met elektrische aandrijving – het bewijs dat Opel écht voor elektrisch gaat.”

“Dit model laat zien waar we nu en in de toekomst voor staan”

De verkoop van de nieuwe Mokka start tegen het einde van de zomer. De eerste exemplaren arriveren begin 2021 bij de dealers. De Opel Mokka is als eerste leverbaar met een elektrische aandrijflijn. Later is hij (helaas) ook leverbaar met benzine- en dieselmotoren.

Opel Mokka-e: volledig elektrisch

Maar de grootste verandering is natuurlijk de elektrische aandrijving. Hij krijgt de bekende 100 kW elektromotor, die een koppel van 260 Nm levert. Hiermee komt hij lekker vlot uit de startblokken. De topsnelheid van de Mokka-e is elektronisch begrensd op 150 km/uur.

Actieradius

De Opel Mokka-e krijgt een 50 kWh-accupakket, waarmee een actieradius van 322 kilometer volgens WLTP kan worden gehaald. Dat is in de rijmodus Normal. Er is ook een Eco-modus waarbij het rijbereik zoveel mogelijk wordt geoptimaliseerd. Daarnaast heeft de nieuwe Mokka-e ook een Sport-modus.

 

Laden

Je kunt de Mokka-e in alle uitvoeringen DC-snelladen met een snelheid tot 100 kW. In dat geval kan de accu in 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen. De actieradius van de Mokka-e is vastgesteld op 322 km volgens de WLTP* in de rijmodus Normal. Het AC-laden van de Mokka-e kan op verschillende manieren, via een 1-fase aansluiting tot en met een 11 kW 3-fasen aansluiting.

Pure Panel

De nieuwe Mokka is de eerste Opel met het nieuwe Pure Panel. Je vindt in het dashboard geen analoge tellers meer. Alles wordt strak, doeltreffend en duidelijk geordend weergegeven. Het brede instrumentenpaneel bevat twee breedbeeldschermen, waarvan de bestuurdersdisplay maximaal 12 inch groot is. De essentiële functies worden bediend met fysieke knoppen omdat dat in de praktijk toch het meest ‘foolproof’ blijkt te werken.

Nieuwe Opel Mokka is lichter

Opel bouwt de nieuwe Mokka op de nieuwste versie van PSA’s CMP-platform. Dit modulaire platform biedt veel flexibiliteit. Het is namelijk geschikt voor zowel verbrandingsmotoren als volledig elektrische aandrijflijnen. Verder hebben de technici in Rüsselsheim veel aandacht besteed aan het beperken van het gewicht en het optimaliseren van de stijfheid van de carrosserie. Daardoor weegt de nieuwe Mokka tot 120 kg minder dan zijn voorganger. Bovendien is de torsiestijfheid van de elektrisch aangedreven Mokka-e met 30 procent toegenomen.

 

Korter en wendbaarder

De nieuwe Mokka is 4,15 meter lang en daarmee iets korter dan zijn voorganger. Ondanks de 12,5 cm geringere lengte heeft hij een iets grotere wielbasis (+2 mm). De overhangen zijn dus korter geworden. Ook is de nieuwe generatie van de Mokka een centimeter breder. Hij biedt net als zijn voorganger vijf zitplaatsen en een bagageruimte van 350 liter. De nieuwe Mokka is volgens Opel nog wendbaarder en laat zich eenvoudig manoeuvreren en parkeren.

Geavanceerde technologie

De nieuwe Mokka bevat techniek die je niet op alle auto’s in deze prijsklasse ziet. Zo heeft hij Advanced Cruise Control (ACC) met een stop & go-functie. Daarmee volgt de auto in fileverkeer automatisch het voorliggende voertuig, zonder dat de bestuurder de pedalen hoeft te bedienen. Dankzij Active Lane Positioning wordt de Mokka ook in het midden van de rijbaan gehouden. Ook in de koplampen is hoogwaardige technologie te vinden. Als enige in zijn segment is de nieuwe Mokka verkrijgbaar met IntelliLux LED Matrix-verlichting, met veertien individuele lichtunits. Ook heeft de nieuwe Opel Mokka standaard LED-verlichting aan de voor- én achterzijde, evenals een elektrische parkeerrem en verkeersbordherkenning.

Zitcomfort

Opel gaat er prat op een uitstekend zitcomfort te bieden. De nieuwe Mokka is leverbaar met diverse zesvoudig verstelbare ergonomische stoelen. Klanten kunnen kiezen voor optionele Alcantara of volledig lederen bekleding. Als topper is er ook een verwarmbare, lederen bestuurdersstoel met geperforeerd oppervlak én massagefunctie.

design Opel Mokka-e

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven