Magna Arcfox Alpha-T

Magna produceert deze zomer de eerste eenheden van de Arcfox Alpha-T

De eerste eenheden van de Arcfox Alpha-T moeten eind juli van de productielijn van Magna’s joint venture in Zhenjiang rollen. Er zijn al zo’n 2.000 pre-orders voor de Alpha-T. Contractfabrikant Magna bouwt eerst de duurste uitvoering, de Volcano Red. Deze is onder anderen verkocht aan een Chinese celebrity.

De grote, premium SUV is onder anderen uitgerust met een Harman Kardon geluidssysteem, 5G-connectiviteit en een infotainmentsysteem met vier schermen. De Arcfox Alpha-T heeft een bereik van ruim 650 kilometer (geschat WLTP-bereik: 490 km) en wordt aangeboden vanaf $40.000.

Magna’s eerste productie buiten Europa

De Alpha-T is niet alleen een veelgevraagd nieuw model in China, ‘s werelds grootste markt voor elektrische voertuigen, maar ook een belangrijke mijlpaal voor Magna. Magna produceert nu namelijk voor het eerst ook complete voertuigen buiten Europa. Tot nu toe heeft de Oostenrijkse fabriek voertuigen geproduceerd voor Mercedes, BMW, Jaguar Land Rover en andere fabrikanten. In het kader van het partnerschap met de BAIC Groep worden nu in China voertuigen voor Arcfox gebouwd. “Met een jaarlijkse capaciteit van 180.000 eenheden kan de fabriek in Zhenjiang ook andere potentiële klanten bedienen”, zegt Magna.

Magna Arcfox Alpha-T

Contractfabrikant

Als contractfabrikant gebruikt Magna haar jarenlange expertise om assemblagelijnen te ontwerpen die flexibel genoeg zijn om zowel massa- als nichemodellen te produceren. Het verplaatsen van de productie naar China zal zowel de nieuwe fabrikanten van elektrische voertuigen als de traditionele spelers ten goede komen. Door het uitbesteden van de productie bij Magna kunnen startups zich concentreren op marketing en branding, terwijl de experts van Magna hun ideeën van papier naar daadwerkelijke producten transformeren. Dat past ook heel goed bij de huidige tijd, waarin consumenten gediversifieerde producten willen en bedrijven snel moeten reageren om aan de vraag te voldoen. Zhenyu Huang, Vice President van Magna Steyr China, vat het in een notendop samen:

“Traditionele automakers hebben niet altijd de tijd of de middelen om hun enorme fabrieken aan te passen. Dan biedt Magna de perfecte oplossing. We kunnen hun initiatieven ten uitvoer brengen en snel reageren op de marktontwikkelingen”.

Kwaliteit

Volgens Zhenyu Huang is kwaliteit het belangrijkste criterium voor het contractproductieteam in China. De manier van denken en de normen zijn dus niet anders dan in Graz. Zowel het engineeringteam als de productiespecialisten zijn internationaal. Sommige van de ingenieurs zijn veteranen uit Graz, vijftig van de Chinese specialisten zijn in Graz opgeleid.

Leidende partner

De start van de Arcfox-productie eind juli en het moment waarop het eerste voertuig van de productielijn in Volcano Red rolt, markeert het streven van de joint venture om een belangrijke speler te op de Chinese BEV-markt te worden. “Maar onze visie gaat verder dan dat,” zegt Zhenyu Huang. “Ons doel is om een leidende partner in China te zijn voor nul-emissie mobiliteit.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven