Uber Green elektrische auto taxi

Met Uber Green ook een elektrische taxi bestellen

De klanten van Uber kunnen vanaf vandaag ook een 100 procent elektrische auto bestellen. Helaas is een ritje met Uber Green, zoals dat heet, wel wat duurder. Je bent dan zo’n twee euro meer kwijt dan met een gewone Uber. En dat terwijl elektrisch rijden goedkoper is. Niettemin juichen wij dit initiatief van harte toe.

‘In 2025 volledig elektrisch’

Volgens Maurits Schönfeld, directeur van Uber Benelux, start Uber Green met zo’n 350 chauffeurs in de steden Amsterdam en Rotterdam. ,,Dat moeten er snel meer worden. Uber wil in 2025 in Nederland volledig elektrisch rijden. Dat kan ook, want Nederland loopt qua infrastructuur zeker drie jaar voor op andere landen. Er wordt bijvoorbeeld goed geïnvesteerd in laadpalen.” Uber werkt bij deze dienst samen met energieleverancier Vandebron. Om de chauffeurs van Uber te verleiden een (duurdere) elektrische auto aan te schaffen worden zij gelokt met een laadpas voor duizend ‘gratis groene kilometers’.

Veiligheidsscherm tegen corona

Tussen de voorstoelen en de achterbank staat een veiligheidsscherm, om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Uber is flink geraakt door de coronamaatregelen. Daardoor gingen de mensen minder naar buiten en maakten ze ook minder vaak een taxiritje. Op het Europese hoofdkantoor van Uber in Amsterdam wordt 15 procent van de banen geschrapt. ,,Het zijn pittige tijden voor iedereen, zeker ook voor de chauffeurs. Maar het dieptepunt ligt achter ons en de groei is weer begonnen”, aldus de topman van Uber.

Zelf ook chauffeur

Schönfeld is sinds oktober directeur van Uber Benelux en liet toen weten zelf ook te willen ondervinden hoe het is om chauffeur te zijn. Inmiddels heeft hij zijn licentie voor taxitaxichauffeur gehaald, maar hij heeft zijn vergunning nog niet aangevraagd. ,,Vanaf 1 juli wordt de prijs van een taxivergunning verlaagd van 1.400 naar 200 euro. Het leek me handig om daarop te wachten. Daarna ga ik aan de slag. In een elektrische auto, natuurlijk.”

 

Bron: AD/auto

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven