Morgan elektrificatie EV3

Nieuw CX-platform Morgan ook geschikt voor elektrische aandrijvingen

Een jaar of vier geleden onthulde Morgan de elektrische EV3. Deze prachtige driewieler is na de Autosalon van Genève in de vergetelheid geraakt. Nu is bekend dat die er ook niet gaat komen. Maar Morgan heeft de elektrificatie niet opgegeven en ontwikkelt de technologie nu in eigen huis, met als resultaat het nieuwe CX-platform.

Morgan EV3 komt er niet

Jonathan Wells, hoofdontwerper van Morgan, vertelt aan Autoblog.com dat Morgan inmiddels twee EV-technici in het ontwikkelingsteam heeft opgenomen. De elektrische driewieler gaat er dus niet komen. Deze zou een 21 kWh accupakket en een 47 pk elektromotor krijgen. Helaas waren er problemen met de leverancier van de aandrijflijn zodat dit project uiteindelijk is afgeblazen. Dat is uiteraard een verspilling van tijd en geld maar is gelukkig ook leerzaam gebleken. Wells vertelt dat er toekomstige, soortgelijke projecten zijn. Je hebt die twee EV-technici natuurlijk ook niet voor niets in dienst.

Nieuw platform

Wells doorschemeren dat Morgan een nieuw, op aluminium gebaseerd platform met de naam CX heeft ontwikkeld. Dit chassis, waarop de Plus Six en de onlangs onthulde Plus Four worden gebouwd, is ook geschikt voor een elektrische aandrijflijn. Morgan heeft dit nieuwe platform ook min of meer noodgedwongen moeten ontwikkelen. Het aanpassen van het bestaande platform aan de alternatieve aandrijflijnen en moderne veiligheidssystemen was te kostbaar. Daardoor beseften dat we een nieuw platform nodig hadden”, vat Wells samen. “We houden de toekomst in de gaten, en we zullen er klaar voor zijn.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven