maandag, 15 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsLucid komt inderdaad dit jaar naar Europa, maar eerst met duurste modellen

  Lucid komt inderdaad dit jaar naar Europa, maar eerst met duurste modellen

  Vorig jaar vertelde Lucid Motors dat de Lucid Air in 2022 ook in Europa zal worden aangeboden. Gezien de wereldwijde problemen in de supply chain rezen er hier en daar wat twijfels of dat zou lukken. Maar Lucid Motors opent vrijdag zijn eerste Europese locatie en bevestigt de eerste voertuigen nog dit jaar te leveren.

  Lucid Air komt vooralsnog in twee (dure) versies

  En zo wordt de Europese lancering van de langverwachte luxe elektrische sedan concreet. De Californische start-up zal op 13 mei zijn eerste locatie in Europa openen, aan de Odeonsplatz in München. Ook zijn de eerste prijzen voor de diverse Europese landen bekend. In Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zwitserland zal men de Lucid Air aanvankelijk in twee versies aanbieden: de ‘Dream Edition Performance’ en ‘Dream Edition Range’.

  Prijzen en specificaties

  Het snelste model, de Dream Edition Performance, krijgt een vermogen van 828 kW en een koppel van 1.390 Nm. Deze sprint in 2,7 seconden naar de 100 km/u en heeft een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 270 km/u. De Lucid Air Dream Edition Range heeft dezelfde topsnelheid, en ook het koppel is gelijk. Hij doet er 0,2 seconden langer over om de 100 km/u te bereiken en heeft een geschatte WLTP-actieradius van meer dan 900 kilometer.

  De prijzen van beide versies, die over een 118 kWh accupakket zullen beschikken, is gelijk. In Nederland gaan ze 222.000 euro kosten. Bij onze oosterburen is de BTW lager en staat er 218.000 euro op het prijskaartje. In Zwitserland is de BTW nog veel lager en kost de Lucid Air 190.000 Zwitserse Frank, omgerekend iets meer dan 190 mille. In Noorwegen kost hij 1,85 miljoen Noorse kronen, wat overeenkomt met ruim 180 mille. Inderdaad, daar betalen ze nog minder BTW. De eerste leveringen zijn overigens gepland voor eind 2022.

  Je kunt de Lucid Air overigens ook al reserveren als je in België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Monaco, Oostenrijk, Spanje, Zweden of het VK woont.

  Overige uitvoeringen komen later

  Later dit jaar zal Lucid Motors ook de prijzen voor de opties bekendmaken, evenals de prijzen voor de overige (betaalbaardere) uitvoeringen Lucid Air Pure, Air Touring en Air Grand Touring. Hoewel er een paar jaar geleden nog gespeculeerd werd dat de Lucid Air vanaf-prijzen van zo’n 70 mille zou krijgen, is het nu verstandig om uit te gaan van minimaal een ton.

  Concurrentie

  Dat de Lucid Air de concurrentie met de inmiddels toch wel een beetje bejaarde Tesla Model S probleemloos aankan, moge duidelijk zijn. Maar we zijn heel nieuwsgierig of de Lucid Air het ook op kan nemen met de Mercedes EQS en BMW i7. In die prijsklasse is er natuurlijk ook nog de Porsche Taycan maar die is qua binnenruimte toch wat beperkter zodat dat eigenlijk geen eerlijk vergelijk is.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Nieuw Citroën ë-C4 en ë-C4 X 54 kWh Business

  De Citroën ë-C4 en ë-C4 X kunnen rekenen op een nieuwe uitvoering. De nieuwe ë-C4 en ë-C4 business zijn gebaseerd op de Plus-uitvoering maar bieden daarbovenop bepaalde extra’s. De nieuwe business uitvoering is per direct te bestellen en kent een meerprijs van €900. Volgens Citroën zelf biedt dit €600 voordeel ten opzichte van het los bestellen van de opties.

  e-Videos