LM Creations levert elektrificatieset voor BMW R-motorfietsen

elektrische BMW R00 motorfiets

Nederlandse creativiteit: het Nederlandse bedrijf LM Creations presenteert een conversiekit voor de BMW R-serie. Deze is gebaseerd op de R00, een geëlektrificeerde BMW R-motorfiets. LM Creations levert nu elektrificatiekits waarmee jij je eigen elektrische R00 motorfiets kunt maken.

Er zullen genoeg BMW-liefhebbers vinden die het absoluut niet zien zitten om hun iconische BMW-motorfiets te elektrificeren. Maar er zullen er ook genoeg zijn die dankbaar gebruik zullen maken van deze conversiekit. Hiermee kunnen ze hun BMW motorfiets elektrificeren, waarbij hij een actieradius van maximaal zo’n 80 kilometer heeft in de stad. Een mooie reden om hun oude BMW af te stoffen en er dagelijks van te kunnen genieten.

Zelf een elektrische BMW R00 motorfiets bouwen

Volgens Luuc Muis, product designer en eigenaar van LM Creations, is de installatie van de conversiekit relatief eenvoudig. De genoemde elektrische BMW R00 is ook zijn creatie. Het prototype daarvan presenteerde hij een tijdje geleden. Dat was gebaseerd op de BMW R80 maar ook de andere modellen uit deze serie zijn ervoor geschikt. Met de conversiekit bouw je zelfs BMW R-motoren uit vroegere jaren – van 1969 tot 1995  – om tot een elektrische motorfiets.

elektrische BMW R00 motorfiets

Je hoeft geen volbloed monteur te zijn om de conversie zelf te doen: bij de kit wordt een duidelijke installatievideo geleverd.En hoe gaaf is het om je eigen motorfiets te elektrificeren en hem zo nieuw leven in te blazen? LM Creations levert een complete installatiekit met een 72V power unit, een gegoten aluminium behuizing en een 4,3 kWh accupakket dat geschikt is voor meen dan 2.000 laadcycli.

De ervaring van een gewone motorfiets

Met de kit van LM Creations blijft het rijgedrag van de motor behouden. Zo blijft bijvoorbeeld de versnellingsbak zitten, zodat de ervaring van het rijden op een motorfiets behouden blijft. De elektromotor heeft daardoor ook minder belasting. Met minder toeren, minder verbruik en minder accu’s heb je toch een goede ervaring.

Het enorme koppel is misschien wel de belangrijkste verandering die de elektrificatieset teweeg brengt. Gebruikers kunnen namelijk in elke versnelling van stilstand wegrijden, in verschillende snelheden. Volgens ontwikkelaar Luuc Muis is het nu zelfs mogelijk om powerwheelies te doen met de motoren uit de BMW R-series.

Het doel van Muis was een eenvoudig te monteren EV-aandrijflijn te ontwerpen die het bestaande motorblok vervangt, maar waarbij de kenmerken van de versnellingsbak en de motorfietsmotor toch gewoon behouden blijven. Ook het kenmerkende motorgeluid blijf je volgens Muis gewoon horen.

Prijzen van de kits

Het voorbestellen van de ombouwkit kan direct bij LM Creations. Een BMW 11 KW EV kit met 4,3 kWh accu en 1,8 kW lader gaat zo’n 8950 euro kosten. Met een 3,3 kW lader kost hij 9450 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten. Het bedrijf levert bij de kit ook een gratis ROEG-helm.

Het is ook mogelijk om de kit te laten installeren voor een meerprijs van 1450 euro. Daarbij zijn de lak en rebuild van de versnellingsbak niet inbegrepen. LM Creations verwacht de eerste kits in het voorjaar van 2023 uit te leveren.

Vorig artikelStartup Green Caravan komt met laadhub op zonne-energie
Volgend artikelOok de Renault Trafic wordt elektrisch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in