B7000: de eerste elektrische motorfiets van Brekr

Brekr B7000 elektrische motorfiets

Op de toonaangevende motorbeurs EICMA zal het Nederlandse bedrijf Brekr de schijnwerpers richten op hun nieuwste innovatie, de Brekr B7000. Na de introductie van een elektrische bromfiets en fatbike heeft Brekr met de B7000 straks ook een lichte elektrische motorfiets in het programma.

Van brommer naar fatbike en motorfiets

Met de introductie van de B7000 zet Brekr een belangrijke stap voorwaarts. De Brekr B7000 is een lichte elektrische motorfiets in de lichte A1 categorie. Hij is ontworpen om de stedelijke pendelaar een nieuw, emissievrij alternatief te bieden.

De overgang van bromfiets naar motorfiets was een antwoord op de groeiende vraag van klanten en dealers naar een snellere en krachtigere variant. Het is in veel Europese landen (niet in Nederland) voor bezitters van een autorijbewijs namelijk relatief eenvoudig om een A1 motorrijbewijs te behalen. Dat opent de deur naar een nieuwe categorie tweewielers die de gebruikers meer vrijheid en snelheid bieden dan traditionele bromfietsen. In Nederland zal dat overigens niet zo snel gebeuren, omdat deze voertuigcategorie hier niet bepaald populair is. Maar Brekr denkt natuurlijk ook aan de andere Europese landen, waar deze B7000 hier en daar zelfs als bromfiets geclassificeerd zou kunnen worden.

De evolutie van Brekr

In feite is de Brekr B7000 een doordachte evolutie van de B4000. Dit was het eerste model van de Achterhoekse start-up, en een minimalistisch ogende en stoere elektrische bromfiets die getuige de vele enthousiaste gebruikersreviews bijzonder goed werd ontvangen en al snel zijn weg vond naar onder meer de stedelijke gebruikers.

Brekr B7000 elektrische motorfiets


Brekr B7000 elektrische motorfiets

Ook bij de B7000 zien we dubbele accuconfiguratie, die bij de B4000 optioneel is maar hier standaard is. De accu’s, parallel geschakeld, zorgen niet alleen voor voldoende rijbereik maar ook voor een hoger vermogen. De accucapaciteit van 4,1 kWh geeft de Brekr B7000 een praktisch bereik van 60 tot 100 kilometer, afhankelijk van de rijomstandigheden. Verder heeft de B7000 een gewicht van slechts 91 kg en komt hij dankzij een piekvermogen van 7 kW rap uit de startblokken. De topsnelheid van meer dan 70 km/u duidt erop dat hij echt alleen voor de stedelijke gebieden is bedoeld.

Compleet aanbod voor de stedelijke mobiliteit

Door de toevoeging van de B7000 aan de line-up, die al bestaat uit een elektrische brommer en fatbike, biedt Brekr nu dus een behoorlijk compleet spectrum van elektrische tweewielers. Deze voertuigen sluiten niet alleen aan bij de verschillende behoeften en snelheden van stadsbewoners. Ook in de Achterhoek, waar Brekr zijn roots heeft, zien we bijvoorbeeld regelmatig Brekrs rijden.

De introductie van de B7000 breidt Brekr het productaanbod niet alleen uit, maar maakt het in Doetinchem gevestigde bedrijf ook een volwaardige speler in de wereld van elektrische stadsmobiliteit. Het zou ons overigens niet verbazen als Brekr ooit nog eens iets op meer dan twee wielen op de markt brengt.

Er hangt een prijskaartje van 7.799 euro aan de Brekr B7000, en hij zou in het tweede kwartaal van 2024 beschikbaar moeten zijn.

Vorig artikelAfnemende vraag zorgt voor prijsdaling van grondstoffen voor accu’s
Volgend artikelBezoek Fully Charged LIVE op 24-26 november, RAI Amsterdam met 50% korting!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in