BMW CE 02 is een nieuwe frisse wind in de wereld van Urban Transport

Je glijdt door de stad, wendbaar als een kat, op iets dat niet echt een e-scooter is, maar ook geen e-motorfiets. BMW heeft dit idee omgetoverd tot realiteit met hun nieuwste aanwinst, de BMW CE 02. Wij mochten er alvast een stukje op rijden.

De gloednieuwe BMW CE 02 is een frisse wind in de wereld van Urban Transport. Met zijn lancering in het voorjaar van 2024 en een instapprijs van € 7.250, lijkt de CE 02 helemaal klaar om de Nederlandse steden te veroveren.

Robuuste, urban look

Slechts twee jaar na de introductie van de CE 04, laat BMW zien dat het zich ook op de jongere generatie motorrijders wil richten. Wat me direct opvalt aan de CE 02, is het futuristisch ontwerp. Het heeft grote, dikke wielen die niet alleen zorgen voor een stabiele rijervaring over diverse ondergronden, maar ook die robuuste, urban look geven. En dan die kleuren en materialen – het is alsof BMW heeft een concept heeft neergezet dat personalisatie naar een nieuw niveau tilt, waardoor elke CE 02 een persoonlijk statement wordt. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu geen statement maken in de urban jungle?

Maar wat echt telt, is hoe het rijdt. De CE 02 stelt daarin niet teleur. Of je nu kiest voor het model met een vermogen van 4 kW (perfect voor beginners en jonge rijders zoals ik 😉 ) of je gaat voor de 11 kW-versie voor net dat beetje extra pit – je bent gegarandeerd van een soepele en snelle rit. De schokdempers zijn perfect afgestemd op de eisen van de stedelijke omgeving. En omdat het zo licht en gemakkelijk te hanteren is, voelt elke rit meer als spelen dan als pendelen.

Kracht en prestaties

Qua technische specificaties komt de BMW CE 02 ook prima voor de dag. De urban bike is beschikbaar in twee modellen: een 4 kW versie, equivalent aan een 50cc motor, en een 11 kW versie, equivalent aan een 125cc motor. De 4 kW versie heeft een topsnelheid van 45 km/u en mag bij ons dus vanaf 16 jaar bestuurd worden met het AM-rijbewijs. Voor de 11 kW versie, die een topsnelheid van 95 km/u kan bereiken, is uiteraard een A-rijbewijs benodigd. Inderdaad, met die topsnelheid heb je op de snelweg niet zo heel veel te zoeken. Daar is de BMW C 02 dan ook niet voor bedoeld. Een ritje over de A10 en dergelijke behoort evengoed tot de mogelijkheden.

Technologische innovatie

De CE 02 komt standaard met twee rijmodi, ‘Flow’ en ‘Surf’, om de rijervaring te optimaliseren. Een optionele ‘Flash’ modus voegt nog een laagje opwinding toe aan de rit. Laden gaat gemakkelijk met de standaard externe lader, terwijl een optionele snellader de downtime minimaliseert. Dit alles wordt ondersteund door een state-of-the-art chassis, ABS en brede banden die zorgen voor veiligheid en wendbaarheid.

Connected en comfortabel

De cockpit van de CE 02 is uitgerust met een TFT-display, USB-C laadpoort en Bluetooth connectiviteit die ervoor zorgen dat je altijd verbonden blijft. Dankzij de BMW Motorrad Connected app blijf je op de hoogte van het laadproces en kun je zelfs je smartphone opladen tijdens het rijden, wat de CE 02 transformeert van een simpel vervoermiddel naar een ware mobiele hub.

Inspelen op veranderende mobiliteitsbehoeften

De BMW CE 02 markeert een interessante ontwikkeling binnen de elektrische mobiliteit en biedt een frisse blik op stedelijk vervoer. Met zijn onderscheidende design, solide prestaties en geavanceerde technologieën, heeft de CE 02 veel potentie om een plek te vinden onder hippe stadsbewoners op zoek naar nieuwe vervoersopties. BMW Motorrad laat zien dat ze inspelen op veranderende mobiliteitsbehoeften, al blijft het afwachten hoe dit voertuig uiteindelijk ontvangen zal worden.

Prijzen en specificaties

Specificatie BMW CE 02 (4 kW) BMW CE 02 (11 kW)
Maximum vermogen (kW/pk) 4/5 11/15
Constant vermogen (kW/pk) 3,2/4 6/8
Koppel (Nm) 55 55
Type Luchtgekoelde synchrone elektromotor, maximaal toerental 6.700 tpm Luchtgekoelde synchrone elektromotor, maximaal toerental 6.700 tpm
Accucapaciteit (kWh) 1,96 3,92
Accuspanning (V) 48 48
Laadcapaciteit (kW) 0,9 0,9 of 1,5
Gewicht (kg) 119 132
Zithoogte (mm) 750 750
Topsnelheid (km/u) 45 95
Actieradius (km) 45 Meer dan 90
Prijs (€) Vanaf 7.250 Vanaf 8.250

Tekst: Marc Verweij

Vorig artikelToyota bZ4X met SEPP-subsidie en royale garantievoorwaarden
Volgend artikelNieuwe Subaru Solterra vanaf 8 maart 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in