Ook de Renault Trafic wordt elektrisch

elektrische Renault Trafic E-Tech Electric bestelwagen

Renault is bezig om alle modellen in het gamma lichte bedrijfsvoertuigen aan te bieden met een volledig elektrische aandrijflijn. De nieuwste telg van de Franse autofabrikant kunnen we op de IAA Transportation in Hannover zien, namelijk de volledig elektrische Trafic E-Tech Electric.

Volgens Renault combineert de nieuwe bestelwagen in de klasse tot 3,0 ton de kwaliteiten van zijn conventioneel aangedreven zustermodel, zoals groot laadvermogen, modulariteit en verscheidenheid aan varianten, met een efficiënte en milieuvriendelijke elektrische aandrijving.

Ook als chassiscombinatie

De elektrische Renault Trafic E-Tech Electric zal beschikbaar zijn in twee verschillende lengtes (5,08 of 5,48 meter) en twee hoogtes (1,97 of 2,5 meter). Renault zal hem bovendien ook als chassiscombinatie leveren, wat vrij zeldzaam is maar de gebruiksmogelijkheden uiteraard flink vergroot. Afhankelijk van de uitvoering bedraagt het laadvolume 5,8 tot maximaal 8,9 m³. De maximale laadlengte loopt op tot 4,15 meter in de lange versie L2. Deze heeft in de scheidingswand een doorlaadklep voor bijzonder lange lading.

Actieradius tot 240 kilometer

Verder geeft Renault een trekvermogen tot 750 kilogram en een laadvermogen van maximaal 1,1 ton op. De elektrische Trafic krijgt een 90 kW elektromotor, die zijn energie betrekt uit accupakket met een capaciteit van 52 kWh. Daarmee haalt de nieuwe Trafic E-Tech Electric volgens Renault een actieradius van 240 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Het verbruik bedraagt 18,6-17,1 kWh/100 km.

Voor het opladen van de Trafic E-Tech Electric noemt Renault zowel een enkelfasige als een driefasige lader, en een laadvermogen van 7 kW tot 22 kW. Een beetje verwarrend dus. DC-snelladen is vreemd genoeg een optie, en de laadsnelheid van 50 kW is helaas allesbehalve toonaangevend.

Renault heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe Trafic E-Tech Electric verkrijgbaar zal zijn, en vermeldde ook nog niets over de prijzen.

Vorig artikelLM Creations levert elektrificatieset voor BMW R-motorfietsen
Volgend artikelHyundai presenteert exclusief introductiemodel IONIQ 6 First Edition

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in