Startup Green Caravan komt met laadhub op zonne-energie

Green Caravan komt met laadhub

De startup Green Caravan brengt een laadhub op de markt, die wordt aangedreven door zonne-energie. Daarmee draagt het bedrijf bij aan de transitie naar elektrisch rijden én groene energie. De laadhub wordt ontwikkeld in samenwerking met Mobility Lab.

Laadhub voor elektrische auto’s én vrachtwagens

Green Caravan komt met een oplaadhub die geschikt is voor elektrische auto’s en vrachtwagens. Bijzonder aan de laadhub is dat deze los staat van het elektriciteitsnet. Er zijn dus geen fossiele brandstoffen nodig om te kunnen opladen. In plaats daarvan komt de stroom van zonnepanelen.

Doel is om met deze innovatie van fossielvrij laden de norm te maken. Volgens Green Caravan is groene stroom van het reguliere net maar deels echt groen. Natuurlijk is de startup hiermee afhankelijk van de zon, en die schijnt in Nederland niet altijd. Wanneer de zon niet schijnt, schakelt de hub over op biogas uit rioleringen.

Green Caravan laadhub op zonne-energie

Elektriciteitsnet niet klaar voor elektrisch vervoer

Volgens Green Caravan is een dergelijke innovatie op het gebied van elektrisch laden hard nodig. Het huidige elektriciteitsnet wordt straks overspoeld met vraag naar laden voor elektrisch vervoer. Dat kan het net gewoon niet aan. Daarom is het volgens de startup belangrijk dat auto’s en vrachtwagens kunnen stekkeren bij een echte groene laadhub.

Het feit dat elektrisch rijden maar deels echt groen is, is de startup ook een doorn in het oog In de meeste Europese landen kan men niet elektrisch rijden zonder energie te gebruiken die met fossiele brandstoffen is opgewekt. Green Caravan wil dat alle elektrische voertuigen ook echt fossielvrij gaan rijden.

Groen en beter voor het stroomnet

Green Caravan verduidelijkt dat deze manier van laden echt honderd procent groen is, en dit ook een betere keus is voor het toch al overbelaste stroomnet. Die wordt op deze manier niet verder belast.

Beperkingen

Er zitten nog wel beperkingen aan de laadhub. Het eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of 7 trucks bedienen. Eind 2024 wil de start-up 6 hubs in heel Nederland operationeel hebben. Om dat te realiseren, werkt Green Caravan samen met Mobility Lab. Laatstgenoemde heeft als doel om de mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen door in startups als Green caravan te investeren.

Vorig artikelSuperior Continuous Torque-elektromotor moet de verbrandingsmotor definitief doen vergeten
Volgend artikelLM Creations levert elektrificatieset voor BMW R-motorfietsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in