Homee-NieuwsIonity wil aantal oplaadpunten tegen 2025 laten groeien tot 7.000

Ionity wil aantal oplaadpunten tegen 2025 laten groeien tot 7.000

De joint venture Ionity, die wordt gesteund door een groot aantal autofabrikanten, wil tegen 2025 meer dan 5.000 nieuwe snellaadpunten installeren, alle geschikt voor een laadsnelheid van 350 kW en uitsluitend gevoed door groene stroom. Met deze uitbreiding is een investering van zo’n 700 miljoen euro gemoeid.

Momenteel heeft Ionity ongeveer 1.500 laadpunten in gebruik. Daarmee is het de op een na grootste Europese provider van snellaadstations. Koploper Tesla heeft in Europa ruim 6.000 Superchargers gebruik. Tesla heeft aangekondigd dat men onderzoekt in hoeverre men hier ook elektrische auto’s van andere merken kan opladen. Ook andere grote providers zoals Fastned en Shell Recharge hebben ambitieuze groeiplannen. De markt groeit dan ook snel, de transitie naar elektrisch rijden komt met name in West-Europa goed op gang. Daardoor is het niet zo gek dat ook Ionity snel wil groeien.

Niet meer alleen langs snelwegen

Met de groeiplannen wil Ionity het aantal 350 kW-snellaadstations tegen 2025 laten groeien tot bijna 7.000. Bovendien gaat men ook de focus wat betreft de locaties verleggen. Tot nu richtte Ionity zich vooral op laadparken langs de autosnelwegen. Men wil nu ook laadparken langs drukke autowegen en in de buurt van grote steden realiseren. De toekomstige Ionity-locaties krijgen gemiddeld zes tot twaalf oplaadpunten. Het aantal locaties zal aanzienlijk toenemen. Dat zijn er nu iets minder dan 400 en dat moeten er dan meer dan 1.000 worden. Ook zal Ionity bestaande locaties gaat opwaarderen met extra oplaadstations.

Investeringen versnellen groei

De enorme uitbreiding wordt gefinancierd door de aandeelhouders én de nieuwe partner BlackRocks Global Renewable Power Platform. Dr. Michael Hajesch, CEO van Ionity: “De toetreding van BlackRock als toekomstige aandeelhouder en de inzet van onze huidige aandeelhouders onderstrepen de aantrekkelijkheid van Ionity voor beleggers en bevestigen op indrukwekkende wijze dat we op de goede weg zijn. Het vertrouwen en de investering van alle aandeelhouders versnellen de groei van Ionity, de uitbreiding van ons oplaadnetwerk met hoog vermogen in heel Europa en, last but not least, de decarbonisatie van de mobiliteitssector”.

Transitie aanjagen

David Giordano, Global Head of Renewable Power van BlackRock, lichtte de investering en de verbintenis als volgt toe: “De infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen is van cruciaal belang om een netto nul-toekomst te bereiken. Ionity is een van de toonaangevende oplaadnetwerken in Europa en verenigt pioniers uit de auto-industrie om emissievrij rijden in heel Europa mogelijk te maken. We zijn verheugd om de groeiambities van Ionity te ondersteunen en onze klanten toegang te geven tot een innovatief bedrijf dat de energietransitie aanjaagt.”

Ionity Oasis concept

Oasis-concept

Ionity is in het kader van de uitbreiding van plan om in toenemende mate eigen eigendommen te verwerven. Ook wil men, afhankelijk van de vestigingsvoorwaarden, eigen tankstations bouwen en exploiteren. Daarvoor heeft het bedrijf het nieuwe ‘Oasis’-concept. Hiermee wil men laten zien hoe een volledig nieuwe oplaadervaring eruit zou kunnen zien. Dr. Marcus Groll, COO van Ionity: “Of het nu gaat om overdekte oplaadstations of oplaadparken met aangesloten cafés, restaurants of winkels – wij willen onze klanten in de toekomst nog meer gemak bieden”.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Xpeng komt daadwerkelijk naar Nederland

Xpeng maakte zijn Europese debuut in Noorwegen, waar inmiddels al aardig wat elektrische auto’s van de Chinese autofabrikant rijden. Het Chinese merk wil zijn auto’s volgend jaar ook aan gaan bieden in Zweden, Denemarken én Nederland.

e-Videos