Autonoom rijdende Hyundai NEXO

Hyundai wil in 2021 zelfrijdende auto’s Level 4 op de markt brengen

Hyundai, dat zich steeds nadrukkelijker als innovatief automerk profileert, wil een leidende rol op het gebied van autonoom rijden gaan innemen. Het concern wil in 2021 zelfrijdende auto’s Level 4 op de markt gaan brengen. Om de ontwikkeling van de daarvoor benodigde technologieën te versnellen, gaat Hyundai investeren in technologiebedrijf Aurora.

Versterking strategisch partnerschap

Beide concerns sloten in 2018 al een strategisch partnerschap. Sindsdien werken ze samen aan technologieën op het gebied van autonoom rijden. Deze samenwerking zal door de investering nog verder worden versterkt. De investering van Hyundai in Aurora moet het startsein zijn voor de bouw van een innovatief platform. Op basis van dat platform zal een uitgebreide range autonoom rijdende modellen van Hyundai worden ontwikkeld. “Aurora is wereldleider op het gebied van technologie die autonoom rijden mogelijk maakt. We kijken ernaar uit onze samenwerking verder te verstevigen”, vertelt Youngcho Chi, President en Chief Innovation Officer bij Hyundai. ‘Door nauw samen te werken met brancheleiders wereldwijd, kunnen we volledig zelfrijdende voertuigen ontwikkelen die innovatief en veilig zijn voor onze klanten.”

Aurora Driver

Aurora is sinds de oprichting snel uitgegroeid tot marktleider op het gebied van autonoom rijden. Autonoom rijdende auto’s die aan de Level 4-standaard voldoen, kunnen onder bepaalde omstandigheden rijden zonder menselijke ingrijpen of toezicht. Om autonoom rijden mogelijk te maken omvat het systeem Aurora Driver diverse camera’s, LIDAR (lasertechnologie) en sensoren. Aurora Driver zal in de Hyundai-modellen worden geïntegreerd. Daardoor zal het vermogen van de voertuigen om de verkeerssituatie te monitoren, daar goed op te reageren en zich aan te passen aan de rijomgeving steeds verder verbeteren.

Platform versterkt voordelen

Sterling Anderson, medeoprichter en Chief Product Officer van Aurora, is tevreden met de vooruitgang die Hyundai heeft geboekt. “Op het gebied van autonoom rijden groeien we steeds verder naar elkaar toe, met als resultaat een groot platform dat de voordelen van autonoom rijden extra versterkt.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven