BMW Vision M NEXT

BMW versnelt elektrisch offensief

De Beierse autofabrikant BMW gaat haar wagenpark nog sneller elektrificeren. BWM wil nu al in 2023, dus twee jaar eerder, 25 geëlektrificeerde modellen in het programma hebben. Verder verwacht BMW dat de verkoop van geëlektrificeerde voertuigen tussen 2019 en 2021 meer zal verdubbelen.

Dankzij een flexibele voertuigarchitectuur voor volledig elektrische, plug-in hybride en verbrandingsmotoraandrijvingen kan BMW snel inspelen op veranderende omstandigheden. De BMW Group verhoogt het tempo waarmee het leveringsprogramma wordt geëlektrificeerd. BMW zal nu al in 2023 de eerder aangekondigde 25 modellen hebben geëlektrificeerd. Dat is twee jaar eerder dan aangekondigd.

In hogere versnelling

“We gaan een versnelling hoger in de transformatie naar duurzame mobiliteit. Ons bedrijf is klaar voor de toekomst. We hebben in de afgelopen twee jaar consequent tal van beslissingen genomen die we nu op de weg brengen. Tegen 2021 zullen we onze verkoop van geëlektrificeerde voertuigen verdubbelen ten opzichte van 2019”, aldus Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG.

BMW Vision M NEXT

De BMW Group presenteerde ook de BMW Vision M NEXT. Deze opvallende geëlektrificeerde sportwagen is een voorproefje van de toekomst van BMW. De BMW Vision M NEXT is duidelijk gericht op de persoon die de auto bestuurt, met intelligente technologie die de bestuurder in staat stelt om de auto optimaal te besturen.

Duurzame mobiliteit op een duurzame manier

“Onze visie is duidelijk: duurzame mobiliteit, geproduceerd op een duurzame manier. We hebben ons tot doel gesteld om vanaf 2020 voor al onze locaties wereldwijd alleen nog maar elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen in te kopen”, aldus Krüger. “Wij vervullen onze sociale verantwoordelijkheid – in al zijn verschillende facetten. Wij zijn vastbesloten om emissievrij te rijden. Tegelijkertijd houden wij ons aan onze bedrijfsverantwoordelijkheid tegenover onze medewerkers, aandeelhouders en investeerders”.

BMW Group wil pionier op het gebied van elektromobiliteit zijn

De BMW Group wil eind dit jaar meer dan een half miljoen voertuigen met volledig elektrische of plug-in hybride aandrijvingen op de weg hebben. Binnen twee jaar zal het bedrijf vijf volledig elektrische voertuigen aanbieden. Naast de bekende BMW i3 start jaar in Plant Oxford (UK) ook de productie van de volledig elektrische MINI. Volgend jaar volgen de volledig elektrische BMW iX3 uit Shenyang (China). Een jaar later volgen de BMW iNEXT, die in Dingolfing (Duitsland) zal worden geproduceerd en de BMW i4 uit Plant München (Duitsland).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven