Lexus LX-30 Electrified

LF-30 Electrified Concept belichaamt de elektrische toekomst van Lexus

Op de Tokyo Motor Show 2019 presenteert Lexus de elektrisch aangedreven LF-30 Electrified Concept. Een futuristisch gelijnd studiemodel waarmee Lexus wil laten zien dat er ook in de toekomst ruimte is voor beleving en rijplezier. Innovatieve technologieën spelen daarbij een sleutelrol.

Lexus’ visie op elektrificatie

De LF-30 Electrified Concept belichaamt in alles Lexus’ visie op elektrificatie. De conceptcar vormt dan ook de basis voor een nieuwe generatie van geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen van het premiummerk. Elke Lexus is momenteel al verkrijgbaar met een hybride aandrijving. In november presenteert Lexus ook het eerste volledig elektrisch aangedreven productiemodel, later volgt ook een plug-in hybride. Maar dat zijn nog maar voorproefjes want Lexus is ook bezig met de ontwikkeling van een geheel nieuw voertuigplatform voor BEV’s. Over een jaar of vijf moet er van elk Lexus-model een van de genoemde geëlektrificeerde versies beschikbaar zijn, evenals een versie met een brandstofcel.

Lexus LX-30 Electrified

 

De LF-30 Electrified Concept

De LF-30 Electrified is een essentieel onderdeel uit van “Lexus Electrified” – de visie van Lexus voor de volgende generatie geëlektrificeerde voertuigen. Hierbij bouwt Lexus voort op de ervaring die het bedrijf de afgelopen jaren met hybride technologie heeft opgedaan. Lexus zet nu “een fundamentele stap voorwaarts” op het gebied van prestaties, handling, bedienbaarheid en rijplezier. De aandrijflijn van de Lexus LF-30 Electrified bestaat uit motoren die in de naven van de wielen zijn ingebouwd. Het extra laag geplaatste accupakket heeft een capaciteit van 110 kWh waarmee de Lexus LF-30 Electrified een actieradius van 500 kilometer (WLTP) heeft. De sprint van nul tot honderd verloopt in 3,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 200 km/uur. Snelladen gaat geheel draadloos met een vermogen tot 150 kW.

Advanced Posture Control

Het hart van de aandrijving van de LF-30 Electrified bestaat uit de “Advanced Posture Control”-technologie. Deze regelt het aandrijfvermogen van elektromotoren waarbij de voor- en achterwielnaafmotoren onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd. Afhankelijk van de omstandigheden wordt er gebruik gemaakt van voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving.

Elektronisch stuursysteem

De LF-30 Electrified is uitgerust met een elektronisch stuursysteem. Er is geen mechanische verbinding tussen stuur en wielen waardoor er een flexibelere controle mogelijk is, die aangepast kan worden aan de rijsituatie. De LF-30 is uitgevoerd met de nieuwste versie van Lexus Teammate, een technologie voor autonoom rijden. Met deze technologie kan de LF-30 tevens zelfstandig parkeren en komen voorrijden op het moment dat de gebruiker dat wenst. De LF-30 ondersteunt ook een autonome rijmodus waarbij de besturing naar voren en dus uit de weg kan worden geschoven.

Gebarencontrole, augmented reality en kunstmatige intelligentie

De bestuurder van de LF-30 Electrified kan het navigatie- en audiosysteem bedienen zonder de ogen van de weg te halen. Ook is de concept car uitgerust met gebarencontrole en augmented reality, die het gemakkelijker maken om informatie over het voertuig weer te geven. Door middel van kunstmatige intellligentie (A.I.) kan de auto de stemmen van inzittenden herkennen. Via unieke profielen, die door de auto worden opgeslagen, kan de auto de instellingen van navigatie, klimaatbeheersing en audio aan de persoonlijke behoeften aanpassen. Ook kan de auto suggesties geven voor activiteiten op de plaats van bestemming, waarbij het systeem de voorkeuren van de bestuurder begrijpt.

Lexus LX-30 Electrified

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven