zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsHonda gaat vaart maken met elektrificatie

  Honda gaat vaart maken met elektrificatie

  Maar liefst tien elektrische modellen heeft Honda in de planning staan. Die komen lang niet allemaal naar Europa maar de Japanse autofabrikant gaat dus wel vaart maken met de elektrificatie. Bovendien doet Honda dat onder het nieuwe elektrische submerk e:N.

  Eerder deze week maakte Honda de eerste twee elektrische modellen voor de Chinese markt bekend. Het ging in die digitale persconferentie dan ook vooral over Honda’s strategie voor de Chinese markt. In verband daarmee presenteerde Honda de eerste twee elektrische modellen die al zo goed als gereed voor productie zijn. Deze zijn in principe bedoeld voor de Chinese markt en worden in samenwerking met de Chinese fabrikanten DongFeng en GAC gemaakt. Ook toonde Honda drie conceptcars. Verder bevestigde men dat het nieuwe e:N merk wereldwijd zal worden gevoerd.

  Honda e:N Architecture

  Nieuwe e:N Architecture

  Die conceptcars komen op een geheel nieuwe elektrische architectuur te staan. Deze nieuwe e:N Architecture heeft volgens Honda een bijzonder hoge efficiëntie en geavanceerde intelligente functies.

  De drie conceptcars die Honda gisteren presenteerde, hebben we nog niet eerder gezien. Het betreft de e:N Coupe concept, de e:N SUV concept alsmede de e:N GT. Het zal nog even duren voordat Honda de productiemodellen daarvan zal presenteren. Dit zal nog wel een jaar of vijf duren, vertelde men. In hoeverre en wanneer die ook op de Europese markt zullen worden aangeboden, is dus ook nog even afwachten.Honda e:N designtaal

  Designtaal

  Uiteraard heeft Honda voor het nieuwe e:N merk ook een nieuwe designtaal bedacht. De drie conceptcars lieten er geen twijfel over bestaan wat daarvan de belangrijkste elementen zijn. Ze hebben alle drie een overstekende rand van de motorkap en slanke koplampen, die met elkaar verbonden zijn middels een veelhoekige, gesloten grille, met in het midden het nieuwe e:N logo. Het geheel geeft bijna een futuristische indruk.

  Productiemodellen

  Men liet op de persconferentie ook de eerste twee productiemodellen voor de Chinese markt zien. Deze dragen uiteraard het e:N logo. Samen met Dongfeng ontwikkelde Honda de e:NS1 Special Edition terwijl het samen met GAC/ Guangqi de e:NP1 Special Edition ontwikkelde. De toevoeging ‘Special Edition’ betreft de introductieversie van deze modellen die Honda komend voorjaar zal lanceren.

  Ook de twee productiemodellen e:NS1 en e: NP1 passen al helemaal de nieuwe elektrische designtaal van e:N. Wat dat betreft kun je amper zien dat ze bij twee verschillende fabrikanten (en niet bij Honda) vandaan komen.

  e:N OS ecosysteem

  Honda introduceert ook nieuwe intelligente softwaresystemen. Dit nieuwe e:N OS ecosysteem combineert het Sensing 360 intelligente rij-assistentiesysteem en het Connect begeleidings- en interconnectiesysteem. Het geheel biedt geavanceerde voicecontrol, ‘over the air’-updates en nog veel meer.

   

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos